Festival ulične kulture xSTatic neće se održati

Festival ulične kulture xSTatic ove godine neće se održati. Razlog zašto se nakon pet godina neće održati tradicionalna trodnevna manifestacija su, kako je pojasnio organizator Pero Rančić, financijske neprilike.

– Posljednjih nekoliko godina već se zapravo mučimo s financijama. Ove godine sponzori su još više nezainteresirani, te smo prelomili odluku da napravimo pauzu – pojasnio je Rančić.

Od Grada i Županije nisu ni tražili sredstva, na natječaj se nisu prijavili ponukani i prošlogodišnjim iskustvom u koncu mandata Željka Keruma kada su jedva dobili sredstva.

– Dugo smo se borili s ovom odlukom, i nismo je donijeli jednostavno i preko noći, ali ako pogledamo malo oko sebe, onda vidimo da su se i puno veće manifestacije  “ugasile”.

Za primjer ćemo samo navesti i jedan Terraneo, po našem skromnom mišljenju, jedan od najboljih festivala na ovom brdovitom Balkanu. Pa kako onda neće i jedan “mali” xSTatic, u gradu i sredini kao što je Split – pojasnio je organizator i na  stranicama Festivala.

Nadaju se da će se sljedeću godinu vratiti još bolji i veći.

Split je tako ove godine lišen jedinstvenog festivala,  odlično prihvaćenog u domaćoj i svjetskoj grafiti zajednici koji je iz godine u godinu okupljao sve više posjetitelja.

POSLJEDNJE DODANO: