NIŠTA OD TITULE ZA OMIŠANE

Futsal Dinamo svladao Olmissum u majstorici i obranio naslov prvaka!

U majstorici, petoj utakmici finala prvenstva Hrvatske u futsalu, Dinamo je pobijedio Olmissum s 3:1 i obranio naslov prvaka. Zagrepčanima je potpuno zasluženo pripala majstorica, bili su nemjerljivo bolji od Omišana, koji su, doduše, bili oslabljeni neigranjem kapetana Duje Kusture, Bruna Žilića i Josipa Juretića.

Taj nedostatak Kusture osjetio se odmah na početku, duga lopta zatekla je obranu Olmissuma. Tihomir Novak, s 37 godina stariji na terenu, primio je loptu na grudi i potom svladao Vinka Rozgu za 1:0 u 2. minuti. U uzavreloj atmosferi dvorane Dražen Petrović pred 5000 gledatelja to je definitivno najmanje trebalo gostima.

Već u 7. minuti Dinamo je imao 2:0, pogrešku Omišana iskoristio je Tihomir Prgomet. Olmissum je djelovao izgubljeno, čitavo prvo poluvrijeme pokušavali su se stabilizirati. Gol, srećom, nisu primili, ali prema naprijed nisu napravili ništa posebno.

Još jedna pogreška, ovoga puta vratara Rozge, bila je kobna za Olmissum u 28. minuti. On je poklonio loptu Kristijanu Postružinu, kome nije bilo teško pogoditi praznu mrežu s nekoliko metara. Tračak nade Olmissumu vratio je Finac Iiro Vanha u 34. minuti, on je u ulozi vratara-igrača svladao Antu Piplicu za smanjenje na 3:1. Više od toga Omišani nisu uspjeli i tako je Futsal Dinamo drugu godinu zaredom postao prvak.

POSLJEDNJE DODANO: