ŠPANJOLSKA – GRUZIJA 4:1

Furiju nije omeo ni autogol za 0:1, slijedi kreševo s Njemačkom

Španjolska je toliko dobra i jaka da je ne može omesti niti autogol, pogotovo ne u ranoj fazi utakmice, protiv autsajdera kao što je Gruzija. Ova Španjolska dominira posjedom, ali taj posjed nudi i prilike, te opasne udarce s distance. Ova Španjolska je prilično lako pobijedila Gruziju sa 4:1 (Rodri 39, Ruiz 51, Williams 75, Olmo 83 – Le Normand 18-autogol), nadvladala je nesreću, autogol Le Normanda u 18. minuti.

Kad je Le Normand pogriješio, kad mu se lopta od tijela odbila u gol neuhvatljivo za Simona, Španjolska je bila na 80 posto posjeda. I nastavila je kao da se ništa nije dogodilo. Pritiskala je, stvarala poluprilike, pokušavala probiti čvrsti bedem Gruzijaca, a to je u 39. minuti uspio Rodri udarcem sa 16 metara. Nisko u donji lijevi kut Mamardašvilija.

Čim je krenulo drugo poluvrijeme, Španjolska je došla u vodstvo. Najprije je Mamardašvili uspio obraniti projektil Yamala iz slobodnog udarca, u nastavku akcije Yamal je centrirao na pet metara, Fabin Ruiz ostao nečuvan za lagani mat. Potom je Nico Williams utekao u kontru s centra, slomio čuvara i bez problema svladao vratara. Španjolska tu nije stala, previše joj se toga otvorilo kad je Gruzija krenula naprijed, pa je i Dani Olmo u 83. minuti stavio svoje ime na semafor udarcem sa 16 metara.

Španjolska će u četvrtfinalu igrati protiv Njemačke u Stuttgartu 5. srpnja, dakle, u petak.

POSLJEDNJE DODANO: