EPILOG NEPRIVOĐENJA NASILNIKA

Funkcijom platio načelnik splitske Druge postaje, dvoje policajaca poslani na disciplinski

Iako se u medijskom prostoru jučer pojavila informacija kako je jedan od nasilnika sa Sirobuje koji je napao “Renault Clio” zadarskih tablica u Ulici Hrvatske neovisnosti kod autopraonice na Sirobuji prošle subote oko 22 sata, sin policijskog službenika – teza je to koja nije istinita. U vozilu koje je napadnuto i naposljetku oštećeno bio je sin jednog interventnog policajca, a posljedično događaju danas se doznalo kako je smijenjen načelnik Druge policijske postaje dok su dvojica policajaca koja su radila na slučaju poslani na stegovni postupak.

Ranije smo već napisali kako je protiv 37-godišnjeg divljaka nakon dovršenog istraživanja podnesena kaznena prijava zbog postojanja sumnje u počinjenje tri kaznenog djela, a pokrenut je i postupak analize cjelokupnog događaja. Nakon analize su utvrđeni propusti.

Nasilnik je, podsjetimo, divljao i vozilom naganjao i udarao automobil u kojem se nalazila djevojka i dva mladića, a muškarac nakon svega nije priveden na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo, koje je potom moglo od suca istrage tražiti i određivanje istražnog zatvora.

Eto, zaključak je kako su pogriješili u Drugoj. Načelnik nakon dugo godina više nije Ante Balov, a dvojica je službenika u problemima…

– U odnosu na kriminalističko istraživanje koje je provedeno nad 37-godišnakom vezano uz događaj od 10. veljače 2024.godine na području Splita, provedena je analiza postupka, te će zbog utvrđenih propusta protiv dvoje policijskih službenika Druge policijske postaje Split biti inicirano pokretanje disciplinskih postupaka.

Također, načelnik Druge policijske postaje Split s današnjim danom premješten je na radno mjesto niže složenosti u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku – službeno kažu iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Pouzdani izvori u policiji kažu nam kako zapravo ništa ne bi došlo u fokus javnosti da se nije objavila snimka stravičnog događaja sa Sirobuje.

POSLJEDNJE DODANO: