POKUŠAJ BESPLATNOG LJETOVANJA

Francuski par uhvaćen u krađama na zadarskim plažama kažnjen uvjetnim zatvorom

Mladić i djevojka iz Francuske su nedavno osuđeni na zadarskom sudu zbog serije krađa koje su prošlog ljeta počinili na plažama u Zadru, vjerojatno kako bi podmirili troškove svog ljetovanja na tom području.

Tijekom razdoblja od 13. do 17. srpnja, par je izvršio niz odvojenih krađa iz kojih su stekli materijalnu korist od preko 6 tisuća eura. Na plaži Punta Bajlo, ukrali su dva ruksaka od bračnog para koji je u tom trenutku bio s djetetom u pijesku, zajedno sa svim stvarima poput bankovnih kartica, mobitela, vjenčanog prstena i novca. Na Putu Klementa, opljačkali su ruksake četvero stranih turista, u kojima su se nalazile sunčane naočale, novčanik, iPhone, ključevi vozila, maske za ronjenje, i drugi predmeti.

Par je također provodio krađe na plaži Kolovare, gdje su ukrali ruksake s mobitelima i novčanicima, te su rješavali prijevozne probleme kradući dva električna skutera. Njihov turistički obilazak Zadra uključivao je i posjet trgovačkom centru Supernova, gdje su koristili ukradene kartice za plaćanje, čak i obroka u McDonald’su.

Međutim, njihov pokušaj besplatnog ljetovanja završio je krahom kada su ih policajci uhvatili u trenutku kada su namjeravali platiti odjeću na blagajni trgovine New Yorker. Oboje su osuđeni na uvjetne zatvorske kazne od preko godinu dana, koje se neće izvršiti ako ne ponove slična djela, prenosi 057info.hr.

Na sudu, muškarac je priznao nedjela, izrazio kajanje i ispriku te naglasio da nije došao u Hrvatsku s namjerom krađe. Njegova djevojka tvrdila je da nije sudjelovala u krađama te je istaknula svoju namjeru da pronađe posao u zemlji. Međutim, priznala je da je držala ukradene kartice u džepu i namjeravala ih koristiti za plaćanje odjeće u trenutku privođenja.

POSLJEDNJE DODANO: