PORTUGAL – ČEŠKA 2:1

Francisco Conceicao u sudačkoj nadoknadi donio pobjedu Portugalcima

Portugal je pobijedio Češku s 2:1 (Hranač 69-ag, Conceicao 90+3 – Provod 62) u Leipzigu u utakmici skupine F kojom je zatvoren prvi krug natjecanja na Europskom prvenstvu. Turska i Portugal imaju po tri boda, Češka i Gruzija su bez bodova.


Češka je povela u 62. minuti nakon raritetnog izlaska na suparničku polovicu. Portugalci nisu dobro očistili situaciju u svom šesnaestercu nakon ubačaja sa strane, uslijedila je povratna lopta za Lukaša Provoda i najveći trenutak u karijeri 27-godišnjaka iz praške Slavije. S 20-ak metara je pogodio, te nastavio trend dalekometnih golova na ovom Euru.

Vodstvo Češke trajalo je samo sedam minuta, autogolom Robina Hranača na semafor su se upisali i Portugalci. Hranač baš nije nešto kriv, jer je vratar Jindrich Stanek loptu, koju je pred gol poslao Nuno Mendes, odlučio odbiti umjesto hvatati. Tako je odbio loptu natrčalom Hranaču u nogu, a ova u finom luku upala u mrežu.


U 87. minuti Diogo Jota je pomislio da je autor preokreta, glavom je poslao loptu u mrežu nakon što se ona prethodno odbila od vratnice. Vratnicu je pogodio Cristiano Ronaldo, a njega je VAR pronašao u zaleđu. Ipak, u drugoj minuti sudačke nadoknade Portugal je postigao regularan gol, strijelac je bio Francisco Conceicao, 21-godišnji napadač Porta u svom trećem nastupu za reprezentaciju.

POSLJEDNJE DODANO: