SPEKTAKULARNI KRAJ

[FOTO] Završene Virske maškare 2024. uz feštu s Majom Šuput

Proteklih tjedana, Općina Vir bila je domaćin jedne od najuzbudljivijih manifestacija na otoku – Virskih maškara 2024. Trodnevni karneval završen je sinoć spektakularnim događajima koji su uključivali procesiju kroz virske ulice, paljenje karnevala te vrhunski koncert popularne glazbene zvijezde Maje Šuput. Načelnik Općine Vir, Marina Radovića, primio je ključeve općinske vlasti, označavajući kraj ovogodišnjeg karnevalskog slavlja.

Središnji dio događanja obuhvatio je tradicionalnu ceremoniju koju je predvodio svećenik tradicijskih maškara, don Antonio. U duhu običaja, Karnevala je optuženika Gorana G. Radova, za “propale praščevine, ljubljenje bližnjih svojih i zaborav pri ispunjavanju imovinske kartice”. Nakon toga, maškare su ga pratile u povorci od Trga svetog Ivana do virske rive, gdje je simbolički “ispaljen” na ražnju i pretvoren u dim.

Glazbeni dio večeri bio je u znaku energičnog nastupa Maje Šuput koja je svojim hitovima zabavljala publiku. Program je vodio karizmatični Igor Jelenić Toto, a vrhunac večeri bila je dodjela nagrada za najbolje maske. Pet nagrada podijeljeno je među sudionicima, uključujući dvije za djecu te tri za odrasle koji su se istaknuli svojom kreativnošću i izvedbom.

Uz nagrade, dodijeljeni su i pokloni za posebno priznate sudionike, poput sestara cheerleadersica i jedne gejše, koji su se istaknuli u društvenim igrama. Disko djevojka, Indijanac te skupina plesačica iz Dikla osvojili su dodatne nagrade poput buđole, piva i pozamašnog pršuta.

Organizacija Virskih maškara 2024. bila je plod suradnje destinacijske kompanije Vir Turizam i Udruge Vizera, pod pokroviteljstvom Općine Vir i Turističke zajednice. Ovo karnevalsko slavlje privuklo je mnoge posjetitelje te ostavilo nezaboravan dojam u srcima svih koji su sudjelovali.

Tako je sinoć Vir bio poprište nezaboravnog završetka Virskih maškara 2024., ostavljajući svima prisutnima upečatljive uspomene i obećavajući još veće i bolje događaje u budućnosti.

POSLJEDNJE DODANO: