RADOVI NA SVE STRANE

[FOTO] U Trogiru radovi na infrastrukturi u staroj jezgri uznapredovali, ali rekonstrukcija ceste na ulazu kasni

Radovi na cjelovitoj rekonstrukciji infrastrukture u staroj jezgri Trogira napreduju planiranom dinamikom. Radi se o prvoj od sedam faza projekta, vrijednoj oko 2 milijuna eura koja osim novog sustava odvodnje, oborinske odvodnje, vodovodne i elektroenergetske mreže, podrazumijeva i novo kameno popločanje, sve u suradnji s Konzervatorskim odjelom. Ključni benefit ovog projekta je taj da uskoro kanalizacija neće ići na rivu nego putem kolektora na Divulje. Nositelj projekta je agencija EKO Kaštelanski zaljev, a investitori ViK i HEP dok radove izvodi Vodoprivreda.

– S obzirom na situaciju na terenu, realno je da će glavna ulica, Kažotićeva, biti prohodna i prije 1. lipnja, a do tada će se raditi još neke bočne ulice. Pohvale izvođaču i nadzoru na do sada obavljenom poslu. Ovo je zahtjevan projekt koji je bio na čekanju godinama, nasušno potreban, a tek sad kad su iskopi napravljeni vidimo u kako lošem stanju je sve to bilo. Ovo je projekt koji ima podršku i stanovnika, i ugostitelja i obrtnika koji rade u jezgri. Nije lako živjeti ni raditi kad su radovi, ali još malo strpljenja i značajno ćemo podignuti kvalitetu života u jezgri, rekao je gradonačelnik Ante Bilić.

No, ipak radovi na rekonstrukciji županijske ceste (ŽC 613), odnosno Ulice kardinala Alojzija Stepinca na zapadnom ulazu u Trogir kasne. Naime kako piše Trogirski portal radovi su trebali biti gotovi do 20. prosinca prošle godine, ali izvođać je tražio produženje roka na 30. ožujka.

Predviđanja izvođača za završetak bila su do kraja ožujka, ali ne vjerujem da će to biti do 1. svibnja. Razočarani smo zbog toga, jer je projekt bio dobro pripremljen te mu se ozbiljno pristupilo i s naše strane i Grada Trogira, istaknuo je Hrvoje Balić, voditelj službe za građenje pri ŽUC-u, podsjetivši da se nisu dugo susreli s takvom situacijom, piše Trogirski portal.

Balić tvrdi da nije upitno financiranje (s obzirom da je novac iz EU fondova i da je uvjet bio da projekt mora biti gotov lani do 20. prosinca). Naime, veli kako ŽUC ima osigurana sredstva za završetak radova te da će retroaktivno pokušati od Ministarstva prometa ishoditi dodatna sredstva budući da su dosada utrošili nešto manje od milijun eura koji su odobreni iz EU fondova. Nada se da investicija neće poskupiti. Zbog probijanja rokova ŽUC će „Cestaru“ naplatiti penale kaže, a o razlozima zašto se zakomplicirala dinamika radova nije baš bio voljan govoriti.

POSLJEDNJE DODANO: