FRATRI, POLITIČARI, OBIČNI GRAĐANI...

[FOTO] U Sinju petstotinjak ljudi hodalo za život od začeća do smrti, među masom svijeta bio je i novi ministar

Hodalo se za život u subotnje jutro u Sinju, Opuzenu i Varaždinu, a okupljeni u viteškom gradu, njih petstotinjak, poslali su jasnu poruku hrvatskoj javnosti – zaštitimo pravo na život onih najmanjih. Hod je održan pod geslom “Glas rođenih za život nerođenih!”. U najvećim gradovima u Hrvata za zaštitu prava na život od začeća do prirodne smrti hodat će se iduće subote.

Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno, poručio je Antonio Bilić, koordinator sinjskog Hoda za život.

– Ne postoji pravo na prekid života nedužnog ljudskog bića u majčinoj utrobi.Postoji pravo svakog čovjeka na život. Želimo zakonom osigurati i zaštiti nerođeno dijete čije srce kuca već od 18. dan od začeća. Tražimo izdvajanje javnog novca za potporu trudnicama i obiteljima s djecom. Tražimo zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne ideologiji i kulturi smrti! I znanost i hrvatsko društvo daleko su odmakli od socijalističkog zakona o pobačaju starog 46 godina! – rekao je Bilić.

Među onima koji su hodali bio je sinjski gradonačelnik Miro Bulj sa suradnicima, crkveni oci predvođeni gvardijanom fra Marinkom Vukmanom i časne sestre, ali i novi ministar demografije i useljeništva Ivan Šipić. Uvijek je imao jasan stav glede zaštite života, rekao nam je Šipić.

– Hrvatskog naroda neće biti bez djece jer oni su naša budućnost. Podupirem prava naših obitelji da štite život od začeća do smrti. Ne treba se toga stidjeti nego javno govoriti, jer ako druge različite skupine imaju pravo na svoj stav i mi ga uz to poštujemo, zbog čega mi sami, a u većini smo, ne možemo ispoljavati svoje stavove i braniti ih s punim poštovanjem prema svima.

Livija Rogulj obiteljsko je gnijezdo svila u Sinju obližnjem Dicmu, majka je šestero djece, uz to i jedna od govornica na Hodu za život.

– Kada bi me netko danas pitao koji je moj najveći uspjeh i životna radost, bez razmišljanja bih rekla – moja obitelj. Koliko god mi je u mladosti bilo važno postići željeno obrazovanje i naći posao koji volim, danas su mi to sve sporedne stvari u usporedbi s onim što osjećam prema svojoj obitelji. Zašto? Zato što me svaki novi život u našoj obitelji mijenjao na bolje. Jer je svaki novi život donio još više blagoslova i ispunjenja. Vjerujte mi da to nisu isprazne riječi, jer su sve velike obitelji vrlo slične – prepune obaveza, ali i istinski radosne. Zbog toga bih htjela ohrabriti sve mlade žene, i one koje su već majke, da se ne boje života. Nikad vam neće biti žao zato što ste prigrlile i rodile svako svoje dijete – kazala je Rogulj.

POSLJEDNJE DODANO: