33. OBLJETNICA OSNUTKA

[FOTO] Pripadnici IX. bojne HOS-a tradicionalno se okupili na Splitu 3: “Pošaljimo crvene Kmere na smetlište povijesti!”

Pripadnici IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban tradicionalno su se okupili pred spomenikom na Splitu 3. Par riječi kazali su gosti, general Željko Glasnović i zapovjednik obrane Škabrnje Marko Miljanić, dok su o postrojbi govorili ratni zapovjednici bojnik Miće Ćuk i pukovnik Marko Skejo. 

-Na današnji dan 1991. u kongresnoj sali hotela Marjan na sastanku splitske podružnice HSP-a njen predsjednik Jozo Radanović zajedno sa suradnicima iznio je prijedlog koji je aklamacijom prihvaćen da se s obzirom na ratna zbivanja što žurnije krene u osnivanje dragovoljačkih postrojbi HOS-a. 

Temeljem takvih zaključaka nastala je IX. bojna HOS-a Rafael vitez Boban. Marko Skejo dao je prijedlog da se taj dan obilježava kao dan naše postrojbe što je ratni stožer jednoglasno prihvatio. 

Nema bojišta u Hrvatskoj i Herceg-Bosni gdje naši bojovnici nisu ratovali. Aktivno smo sudjelovali u gotovo svim oslobodilačkim operacijama u Domovinskom ratu. Za to vrijeme kroz IX. bojnu HOS-a prošlo je oko 2500 bojovnika. Preko 300 ih je ranjeno, 46 je položilo živote na oltar jedine domovine. U njihovu čast podignut je ovaj spomenik, kazao je Ćuk. Govor je završio pozdravom ‘Za dom’.

-Bili ste među prvima koji su uzeli puške u ruke i stali na branik domovine. Niste kao tatini sinovi bježali u Njemačku, dobivali potvrde doktora da ste nesposobni i anemični ili kao djeca partijskih sekretara skrivali u fotelje Ministarstva vanjskih poslova. Danas, 33 godine kasnije, privilegirani sinčići bogatuna, dobro potkoženi i ugojeni, školovani od stranih gospodara, upravljaju Hrvatskom, koju ste vi krvlju stvorili zajedno sa suborcima. Danas upravljaju dezerteri, kukavice i izdajice. Zašto je to tako? 

Zato jer smo svi mi, koji smo bili junaci u ratu, nažalost, postali kukavice u miru. Ako vas to vrijeđa, sjetite se svojih poginulih prijatelja koji su dali život za domovinu pa se pitajte zašto mi danas zbog lijenosti, naivnosti, a ponekad i straha, pristajemo biti korisni idioti, zašto se klanjamo i služimo našim najgorim protivnicima. 

Nema obljetnice na kojoj neki od vođa branitelja i udruga ne zovu ovo čudovište od slučajnog predsjednika države. Sjetite se njegove izjave kako ploču HOS-a treba baciti u smeće, njegovog komunističkog pandura Ranka Ostojića koji je batinao invalide u crkvi svetog Marka, koji je zločinački i kukavički rušio ovaj spomenik HOS-a. 

Sjetite se tih nedjela kada za koji dan budete glasovali. Birajte između “Za dom spremni” i za crvenu zvijezdu spremni, birajte između Hrvatske i Jugoslavije, između slobodne nezavisne Hrvatske i porobljene i opljačkane regije u okviru EU. Uključite mozak, isključite televizore, glasujte po savjesti, a ne po uputama. 

Siguran sam da u našoj svijeći ima još ulja. Znam da možemo zapaliti plamen koji će budućnost ostaviti našoj djeci i osvjetlati obraz najboljima među nama koji su život položili za nezavisnu državu Hrvatsku. Mi koji smo u ratu bili za dom spremni, moramo svojim djelima pokazati da smo za domovinu spremni. Moramo uzeti sudbinu domovine u svoju ruke. Za koji dan izađite svi na izbore i svojim glasom izaberite domoljube, poštene i sposobne, a ne podobne lopove. Izaberimo one koji boga poštuju i boga se boje, a ne sotone, masone, komuniste, ove, one. 

Ne vjerujte onima koji vas lažu da se ništa ne može promijeniti. To su oni koji su pobjegli ’91. Mi smo ostali, srušili im Jugoslaviju i uspostavili nezavisnu državu Hrvatsku. Jedan je čovjek dovoljan za promijeniti svijet, uči nas Biblija. Krist je krenuo s 12 apostola, srušio je sva carstva zemaljska. Krist je imao samo jednog Judu, u Hrvata malo više ima juda. Ali mi zato imamo više junaka. 

Ove godine obraćam vam se drugačije nego ranije, jer želim da uzmete sudbinu u svoje ruke. Ako me poslušate i svi vaši izađu na izbore i glasujete po savjesti za poštene i čestite ljude, vi možete olovkom promijeniti smjer Hrvatske. Hrvatska će opet cvasti kad crveni odu s vlasti. Svejedno u kojoj su stranci. Crveni su bili i ostali protivnici samostalne Hrvatske. Nikada nam neće oprostiti što smo im srušili Jugoslaviju. 

Nas koji smo ratovali za Hrvatsku je puno više, ali smo međusobno zavađeni i podijeljeni. To je cilj trenutnih vladara. Shvatite dragi prijatelji, oni se nas boje ako smo složni i snažni. Budimo zajedno kao u Domovinskom ratu. Stanimo iza najboljih među nama. Promijenimo smjer kojim ide naša domovina. Nas vodi bog, a njih smrt. Nas vodi ljubav, njih mržnja. Mi opraštamo njihove zločine, a oni našu ljubav zovu fašizam. Mi smo za dom spremni, a oni su za svoju fotelju spremni oduzeti nama živote. 

Ovdje su pali golubovi bijeli jer su bili za dom spremni. Kako crveni Kmeri Milanović, Ostojić i Ivošević opet ne bi čekićem rušili oltar hrvatskih junaka i  svetaca pošaljimo ih na sljedećim izborima na smetlište povijesti za vijeke vjekova. Za dom i smrt svakoj Jugoslaviji, poručio je Skejo.

POSLJEDNJE DODANO: