FINALE NSŽSD

[FOTO] Dugopolje nakon jedanaesteraca svladalo Hrvace i osvojilo Kup

Nogometaši Dugopolja su osvajači Kupa Nogometnog saveza županije Splitsko-dalmatinske nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili Hrvace sa 7:5 (u regularnom dijelu finale je završilo 3:3, jedanaesterci 4:2). Tako je član Prve lige (7. mjesto u netom završenom prvenstvu) u gostima nadmašio člana Druge lige (11. mjesto), pritom se favorit na papiru morao vraćati iz zaostatka od 0:2 nakon samo osam minuta igre. Hrvace su i na poluvremenu vodile 2:0, a onda je u nastavku uslijedio preokret Dugopolja golovima Katića, Rodića i Bagarića. I tu nije bio kraj uzbuđenjima, Hrvace su u 74. minuti izjednačile na 3:3. Strijelci za Hrvace bili su Ivanišević, Ljuca i M. Čovo.

Jedanaesterci su na kraju presudili, Dugopolje je realiziralo sva četiri, a njihov vratar Bartulić je obranio dva udarca. Dugopolje je tako osiguralo nastup u pretkolu Kupa u sljedećoj sezoni.

U ruletu jedanaesteraca više su spretnosti pokazali gosti za koje su pogađali Bagarić, Bašić, Tešija i Burčul, dok su na drugoj strani uspješni bili Ljuca i Da Silva, dok je Bartulić obranio udarce Gilić-Kuke i Škarića.

Hrvace – Igralište u Hrvacama. Gledatelja: 400

Sudac: Duje Strukan (Split)

Strijelci: 1:0 Ivanišević (6.), 2:0 Ljuca (7.), 2:1 Katić (58.), 2:2 Rodić (60. 11m), 2:3 Bagarić (65.), 3:3 M. Čovo /75.)

Najbolji igrač: Josip Bartulić (Dugopolje)

Hrvace: Perić, Klarić-Kukuz (od 61. Kamber), Krešić, Ivanišević (od 90. Bevanda), Ljuca, Škarić, Bolanča, Botica, M. Čovo, B. Čovo (od 46. Da Silva), Gilić-Kuko.

Dugopolje: Bartulić, Smodlaka (od 46. Rodić), Bradarić, Buličić, Bagarić, Ljubić, Katić (od 80. Šarić), Bašić, Burčul, Tešija, Tokić (od 80. Vladušić).

POSLJEDNJE DODANO: