ŠTO KAŽU STRUČNJACI

O fenomenu euforije uoči utakmice s Albanijom ili s bilo kim drugim

Nogometna euforija obuzela je čitavu Hrvatsku, a pitanje je treba li život stati u vrijeme kada utakmica traje. Mogu li škole i Sabor prestati raditi da bi pogledali utakmicu? Je li svakodnevni život podređen nogometu kada igra reprezentacija?

O tome su govorili u emisiji HRT-a U mreži Prvog sociolog Ozren Biti, predsjednica Hrvatske udruge ravnatelja osnovnih škola Antonija Mirosavljević, komunikacijski i marketinški stručnjak Petar Tanta i novinar Hrvatskog radija Krešimir Gotlin.

Gotlin govori kako su naši navijači u Hamburgu puni optimizma, unatoč kiši koja pada danima, čak i nakon poraza od 3:0 protiv Španjolske.

 Nakon te utakmice mnogi su rekli kako se vidimo u finalu u Berlinu, rekao je.

Što se tiče navijača, Gotlin govori kako će biti pola pola, a možda i više Albanskih.

Fascinantni su uspjesi reprezentacije Hrvatske. Nema ni jedne reprezentacije koju nisu pobijedili. To su fascinantne brojke i svi očekujemo da će Hrvatska biti odlična, kazao je te dodao da ako se to i ne dogodi, svijet neće stati, nadodao je Gotlin.

Mirosavljević je rekla kako će učenici koji imaju popodnevnu nastavu pratiti utakmicu u školama.

To nije samo praćenje utakmice stoga što su škole i odgojne i obrazovne ustanove. Odgajanje navijača je jedan od bitnih segmenata u školama, naglasila je ona.


Što se tiče pauze u Saboru za vrijeme utakmice, Biti je kazao kako to nije neuobičajeno.

Saborski zastupnici se žele prikazati kao obični ljudi koji imaju slične potrebe kao i svi mi, a jasno je da imaju puno veće privilegije nego običan čovjek. Pauza u Saboru ne iznenađuje i to pozdravljaju i lijevi i desni, rekao je Biti.

POSLJEDNJE DODANO: