Kujundžić: Hrvatsku trebaju voditi drugačiji ljudi

Koalicija osam stranaka “Savez za Hrvatsku” u subotu navečer je u Slavonskom Brodu održala svoj prvi skup za predstojeće europske izbore, na kojemu je čelnik Hrvatske zore i nositelj Savezove izborne liste Milan Kujundžić poručio kako Hrvatsku trebaju voditi drugačiji ljudi, oni koji su se dokazali radom i poštenjem.

– Izbori za EU parlamet su sastavni dio izbora koji će se dogoditi u narednih godinu, godinu i pol dana. Očekujemo dobre rezultate jer ljudi koji su jučer, a poglavito ovi danas, vodili hrvatsku državu doveli su je vide svi gdje. Zato Hrvatskoj trebaju ne drugi, nego drugačiji ljudi, drugih smo se nagledali – poručio je Kujundžić.

Naglasio je kako je snaga Saveza za Hrvatsku upravo u ljudima koji su se u svojim životima dokazali radom i poštenjem, “za razliku od dosadašnjih formalnih elita koji su prije politike bili nitko i ništa, a bez politike su opet nitko i ništa”. Istaknuo je kako Savez nudi zajedništvo u interesu naroda i države, bez predrasuda i ideologije.

Kujundžić je rekao i kako će Savez u Europskom parlamentu zastupati politike po modelu načela, a ne malih i velikih, štiteći interese svoje zemlje.

Za aktualne afere koje tresu SDP i HDZ kazao je kako potvrđuju da te stranke ne priznaju svoje grijege, već “pravdaju te ljude neovisno da li su radili plagijat, da li su krali”. “Oni su za njih drugovi i oni brane svoje drugove. Krađa, plagijat uvijek je kriminal”, poručio je Kujundžić.

Kritizirao je i inicijativu predsjednika Republike Ive Josipovića za promjenu Ustava. “Četiri godine i četiri mjeseca ništa nije vidio, ništa nije radio. Sad se probudio i vidio da su Hrvati siromašni. Imao je dva pokušaja, mjenjati zakon da Perković ne ide u Njemačku, te da se izjednače gay zajednica i zajednica muškarca i žene. Poručio bi mu neka radi što je radio i do sada, ništa još osam mjeseci. A doći će neki drugi koji će promjeniti i Ustav i Hrvatsku i dati nadu hrvatskom čovjeku”, rekao je.

Uspjeh Saveza na europskim izborima očekuje i predsjednik HDSSB-a Vladimir Šišljagić, ističući kako Savez predstavlja snagu koja mora mijenjati Hrvatsku.

– Sve ove političke stranke, bez obzira koliko se činile male, imaju ljude koji su vjerodostojni, imaju životnog i političkog iskustva i nemaju repova – rekao je, uvjeren da će lista Saveza na izborima sigurno osvojiti dva mandata.

Koliciju Savez za Hrvatsku čine stranke: Hrvatska zora – stranka naroda, Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB), Hrvatska stranka prava (HSP), Obiteljska stranka, Autohtona hrvatska seljačka stranka (A-HSS), HRAST, Zavjet za Hrvatsku (ZZH) i Akcija za bolju Hrvatsku (ABH).

POSLJEDNJE DODANO: