TUGA NA POLJUDU

Fantastični Granados uništio snove Jadrana o osvajanju Regionalne lige

Vaterpolisti Jadrana su i treću godinu zaredom poraženi u finalu Regionalne Premier lige, u posljednjoj utakmici sezone na bazenu na Poljudu poraženi su od Novog Beograda 7:15. Obje momčadi su u ovu utakmicu ušle sa 17 bodova, pa se može tretirati kao finale, makar formalno nije. Kako god, aktualni europski viceprvak je dominirao od početka do kraja, briljirao je čudesni španjolski reprezentativac Alvaro Granados Ortega sa 7 golova, te je razbio snove kluba sa Zvončaca o prvoj tituli u regionalnom društvu. Lani je Jadran izgubio finale od Juga, prije dvije godine također od Novog Beograda.

Jadran je prije dva tjedna pobijedio (14:12) u Beogradu i to silno hendikepiran, pa se vjerovalo da na Poljudu mogu ponoviti sličan podvig, sada s gotovo kompletnim sastavom (nedostajao je samo Luka Bukić). No, Novi Beograd je mislio drugačije. Pred kraj prve četvrtine poveli su 4:1 i praktički se više nisu osvrnuli, niti dopustili jadranašima da im se približe. Da će trofej put Beograda početkom druge četvrtine naznačio je Granados s dva pogotka u razmaku od 35 sekundi. Rezultat je bio 6:2, do kraja se imalo još puno igrati, no kao da je Španjolac izbio zrak iz pluća splitskom sastavu.

Upravo je Granados svojim sedmim pogotkom nešto više od minutu prije kraja podigao na najviših osam razlike (14:6). Tako je i završilo, Jadran je ostao bez trofeja, ali nakon ovakvog rezultata možda i nema mjesta tuzi.

Kod Jadrana su dva gola postigli Jerko Marinić Kragić i Zvonimir Butić, po jedan su dodali Matias Biljaka, Marcus Berehulak i Konstantin Harkov.

POSLJEDNJE DODANO: