Sjajno jedrenje na jugu Hrvatske! Europski prvak Mataran 24 osvojio Dubrovnik CRO Melges 24 Cup

Nakon Karla Kureta i Luke Šangulina, Ante Botica treći je kormilar koji je pobijedio na Dubrovnik CRO Melges 24 Cupu, regati koja je svoje treće izdanje imala ovaj vikend u organizaciji JK Orsan.

Aktualni europski i hrvatski prvaci, trogirska posada Mataran 24, slavila je na otvaranju najprestižnije

hrvatske jedriličarske serije – CRO Melges 24 Cupa koja se jedri uz partnerstvo Angeline Yacht Chartera, Sailing Pointa, North Sailsa, One Sailsa, digitalnog studija Akvarij, digitalne agencije Raiser i regate.com.hr. Drugo mjesto u ukupnom redoslijedu osvojila je Universitas Nova s Ivanom Kljakovićem Gašpićem, dok je treći bio Panjić s Tomislavom Bašićem za kormilom.

Nakon što je subota zbog bonace prošla bez jedrenja, nedjelja u Dubrovniku donijela je sjajnu jedriličarsku predstavu. Tri odrađena jedrenja po laganom južnom vjetru donijela su pregršt uzbuđenja u floti. Aktualni pobjednik CRO Melges 24 Cupa, Ivan Kljaković Gašpić, slavio je u prvom jedrenju, ali potom je Mataran 24 s dvije pobjede zacementirao prvo mjesto na postolju.
Nismo bili zadovoljni trećim mjestom u prvom jedrenju, pa smo brod dodatno podesili što se pokazalo kao dobitna kombinacija. U iduća dva jedrenja dobro smo startali i kontrolirali situaciju od samog početka – ispričao je Ante Botica, kormilar Matarana 24 koji je u Dubrovniku imali i regatnu premijeru novog broda.
U konkurenciji Corinthiana (amatera) slavila je Tutta Forza ispred Palmine i Iggyja. Mlada zadarska

posada u nastavku će sezone sigurno još rasti jer im je Dubrovnik bio prva regata na kojoj su jedrili u
ovom sastavu.

Mjesec i pol smo trenirali za Dubrovnik. Malo smo bili lošiji u trećem jedrenju, ali super smo sretni s

ovim rezultatom – rekao je kormilar Marin Jakovčev.

Posebno je veselje vladalo u taboru Palmine, redovite posade na svim regatama, koja je osvojila drugo mjesto među Corinthianima.
Dubrovnik nam je inače jedno od najdražih mjesta u kalendaru, a sada ćemo ga sigurno još više pamtiti jer smo ovdje bili prvi put na postolju – izjavio je član Palmine Ivan Budišin.
JK Orsan se opet pokazao sjajnim domaćinom najboljim hrvatskim jedriličarima koji uvijek ovdje dolaze s posebnim guštom i veseljem.
Ova regata je jedna velika fešta jedrenja, a Orsan već treću godinu s veseljem organizira Dubrovnik CRO Melges 24 Cup – naglasio je Ivo Kvestić iz Orsana.
CRO Melges 24 Cup se nastavlja u Biogradu 11. i 12. ožujka kada je domaćin regate JK Briva.
Ukupni rezultati: 1. Mataran 24, 2. Universitas Nova, 3. Panjić, 4. Joyrunner, 5. Point One, 6. Tutta

Forza, 7. Palmina, 8. Iggy, 9. Lero, 10. Orage.

POSLJEDNJE DODANO: