Susjedi gledali utakmicu u kafiću kod Imotskog pa im banula policija: Vlasnicu priveli, za Državni inspektorat nema nepravilnosti

Par susjeda okupilo se u malom ugostiteljskom objektu u petak navečer nedaleko od Imotskog kako bi pogledali posljednje minute nogometne utakmice. Kako to i inače biva kada se okupe nogometni obožavatelji, iz lokala su dopirali i malo žustriji komentari, a na vrata im je pokucala imotska policija.

Parkirana službena vozila policije prekinula su mirnu večer i u obližnjim obiteljskim kućama.

U istoj ulici, na drugom kućnom broju, živi i vlasnica ugostiteljskog objekta koja je izašla pitati policiju što se događa. Objasnila im je da kafić ne radi i krenula natrag u kuću. Od tog trenutka, vlasnica objekta je uhićena, a službenici su joj oduzeli i mobitel. Okupljeni u kafiću dobili su kazne zbog nenošenja maski.

Kako nam kaže, razlog joj nije poznat ni danas. Policajac ju je otpratio u kuću gdje je zatekao njezinu maloljetnu djecu koja su u tom trenutku bila bolesna, te još jednu punoljetnu osobu. Vlasnicu objekta su zatim u pidžami odveli u prostorije PGP Imotski.

“Zašto sam uhićena?“

U postaji joj je opet priopćeno kako je uhićena, ali razlog nije saznala ni tamo. Nakon što im je rekla da ima panične napadaje s kojima se bori već nekoliko godina, odvezena je na hitni prijem te opet vraćena u postaju, odnosno u “podrumsku ćeliju“.

– Noć sam provela u maloj sobici u podrumu bez prozora, zidovima izmazanima krvlju i bubama po prostoriji. Mahala sam im na kameru da mi donesu tablete koje pijem u trenucima paničnih napadaja, no nitko mi nije došao cijelu noć“, kaže nam.

U jutarnjim satima odvedena je na kriminalističko istraživanje gdje je utvrđeno da nema elemenata kaznenog djela, a jedini prekršaj je prekoračenje radnog vremena po Zakonu o ugostiteljskoj djelatnosti. Nakon toga, puštena je na slobodu.

– Prilikom uhićenja, za vrijeme boravka u postaji ni tijekom napuštanja postaje nisam dobila nikakvo pismeno objašnjenje zašto sam zatvorena niti sam što potpisala, što sam po zakonu trebala.“, navodi nam, a razlog joj je i danas nepoznanica.

Policajci bez maske…

Na teren su izašli i inspektori Državnog inspektorata koji nisu utvrdili nepravilnosti. Na uvid su imali i policijski izvještaj u kojem jasno stoji da je u trenutku dolaska policije kafić bio zaključan te da okupljenima nije posluživano piće. Također, navode da su u objektu zatekli devet okupljenih osoba, što je s obzirom na epidemiološke mjere, dozvoljen broj.

Osim vlasnice objekta, u postaju je priveden 28-godišnjak koji se nije nalazio u kafiću za vrijeme dolaska policije. Kao i ostatak susjeda, izašao je iz kuće vidjeti što se događa, a sa sobom nije imao osobnu iskaznicu. Iako mu je policija mogla dozvoliti da uđe u kuću i donese isprave, ili pak njegov identitet utvrditi u razgovoru s okupljenima, očito im je bilo lakše privesti ga u postaju.

Bez obzira na to što su okupljene kaznili zbog nenošenja zaštitne maske, u postaji ih nije nosilo ni nekoliko službenika. Osim privedenih, informaciju nam je potvrdio i suprug privedene koji je u postaju donio lijekove.

Cijeli događaj potvrdila nam je PU splitsko-dalmatinska, no o detaljima postupanja službenika nisu htjeli.

POSLJEDNJE DODANO: