Puštene ulaznice za “Orašara” – čuveni balet ponovno stiže u Split, a potom slijede Zadar, Zagreb i Čakovec

U subotu, 2. prosinca, splitska velika dvorana Gripe postat će kazalište kojim će zavladati igračke, vojnici, vile, miševi i djevojčica Klara iz čijeg sna je nastala jedna od najljepših blagdanskih bajki za sve generacije. Legendarni balet u grad pod Marjanom dovodi produkcijska kuća Art Partner koja ponosno najavljuje njegov potpuno novi izgled koji će oduševiti gledatelje.

– Publika će imati jedinstvenu priliku uroniti u događanja ove bajkovite priče zahvaljujući bogatoj scenografiji i obilju scenskih rekvizita koji će popuniti cijeli prostor. Očekuje vas pravi svečani ugođaj uz brojne kandelabre s upaljenim svijećama, veliki kamin oko kojeg se odvija radnja, antički stupovi ovijeni nježnim buketićima cvijeća koji nas prenose u bajkovit svijet čarolije, šaroliki kostimi inspirirani francuskim gozbama i balovima, raznovrsni specijalni efekti i još puno toga. Nemojte propustite priliku pogledati svima omiljenu bajku ispričanu na potpuno novi način – otkriva Ivan Zhuravlev, umjetnički direktor Art Partnera i direktor Ukrajinskog klasičnog baleta koji će biti zadužen za izvedbu baletnog „čuda“.

Riječ je o nagrađivanoj skupini koja tradicionalnom baletu pristupa na moderniji način zahvaljujući raznolikosti pohađanih baletnih škola, svestranosti i dubini kulturne baštine koju plesači donose sa sobom u ovu plesnu simbiozu.

Gledanje “Orašara” u najljepše doba godine svojevrsna je tradicija među domaćom i svjetskom publikom za koju se uvijek traži ulaznica više. Ovo će biti 4. uspješna turneja u Hrvatskoj, a predstavu je do sada pogledalo više od 25.000 oduševljenih gledatelja. Nakon Splita, ova umjetnička trupa 6.12. gostuje u Zadru, dolazi u Zagreb 9. i 10.12., a potom 16. prosinca nastavlja u Čakovcu. Termini ostalih izvedbi u Hrvatskoj i regiji bit će uskoro objavljeni. 

“Orašar” je priča o djevojčici Klari koja na Badnju večer ispod bora pronalazi neobični dar – drvenog orašara kojim se razbijaju orasi. Držeći ga u naručju, zaspi i sanja svijet mašte u kojem igračke i strahovi oživljavaju, a djetinjstvo postaje balet. Vođena drvenom lutkom koja postaje šarmantni princ, mlada Klara suočava se sa svojim strepnjama i željama. Skladatelj Petar Iljič Čajkovski skladao je ovu zimsku bajku na osnovi priče “Orašar i kralj miševa”. Niti godinu dana nakon prve izvedbe, Čajkovski je preminuo niti ne sluteći kakav će utjecaj njegovo djelo imati na publiku diljem svijeta.

Kako biste osigurali svoja mjesta na vrijeme, posjetite sva prodajna mjesta Eventima ili web stranicu Eventim.hr.

POSLJEDNJE DODANO: