Mural na Osnovnoj školi Split 3 ipak prebojan

Mural koji je krasio Osnovnu školu Split 3, a koji su grafiti umjetnici oslikali u sklopu xSTatica prije četiri godine je ipak prebojan, unatoč najavama da se neće dirati ostavština Festivala ulične kulture.

Kako je revno prebrisan tijekom školskih praznika, teško je saznati zašto su se iz osmoljetke odlučili na brisanje grafita. Duže vremena se špekulira kako su na mural prigovarali pojedini roditelji i članovi školskog Upravnog vijeća. 

–  Iz kuloara se samo moglo čuti kako ovaj strašan apokaliptični i mračan prikaz ratnika vrijeđa neke tankoćutne odrasle duše koje su ga smatrale neprikladnim za djecu. Tako su kukavički odlučile napokon izbrisati taj “uvredljivi” mural sa zida za vrijeme školskih praznika, kad je manja vjerojatnost da će netko reagirati. Monokroni zid valjda i više dočarava ovaj svijet i školski sustav koji ga predstavlja, a taj je sivi zatvor lišen mašte i svjetla – brzinom munje se proširilo ogorčenje na društvenim mrežama.

Komentar na brisanje murala nisu imali u udruzi Festive, organizatoru jedinstvene manifestacije koja je proteklih godina okupila veliki broj posjetitelja i poznatih umjetnika. 

POSLJEDNJE DODANO: