Oporavak od operacije i odlazak u Krapinske toplice

Prva dva dana sve je teklo dobro, a već nakon trećeg dana operacije počeo sam se okretai s jednog boka na drugi s gipsom na nogama. Peti dan su me otpustili iz bolnice na kućnu njegu. Majka kaže da sam tu večer bio izrazito nemiran, a onda je otkrila o čemu se radi. Na gornjem djelu mojih bedara oko završnog dijela gipsa nisu stavili dovoljno vate da bi zaštitili oštre rubove gipsa koji su na bedrima napravili ogromne žuljeve zbog kojih sam bio izrazito nemiran. 

Majka je to zaštitila i mazala s kremom kako bi ublažila bol. Nakon što je to napravila uspio sam malo odspavati. Ujutro smo krenuli natrag za Zadar. Gips sam morao držati šest tjedana, ali na kraju se odužilo na još jedan tjedan duže. U tom periodu  često sam obolijevao od upale uha. Nakon sedam tjedana došao je trenutak da se skine gips i obavi kontrola kod liječnika. Postupak skidanja gipsa za moje roditelje bio je strašan . 

Moj otac morao je izaći vani vidjevši prizor dok je majka ostala uz mene. Postupak skidanja gipsa bio je grozan. Liječnik je upozorio roditelje da izađu ako to ne mogu podnijeti jer bi neki roditelji od prizora padali u nesvijest.  Otac je automatski izašao vani dok je majka ostala uz mene. Majka mi je  ispričala da joj je malo nedostajalo da se sruši  od prizora koji je uslijedio.

 Od mojih bucmastih nogica nakon izvađenog  gipsa ostale su male tanke crne nogice s kojih se ljuštila koža. 

Nakon toga je slijedilo vađenje šavova kojih je bilo dosta, a  pojedini su bili ugnjojeni.  Kad smo sve to završili, krenuli smo za Krapinske toplice na šest tjedana. Boravak u toplicama je protekao u redu, od učenja vježbi, masaže i bazena gdje su se  iste vježbe primjenjivale i popodne uz kupanje u bazenu zajedno s  majkom. Napredovao sam jako dobro da su moji bili oduševljeni. Stajao sam na noge uz pridržavanje  jer sam imao veliki strah od samostalnog hodanja. Nakon šest tjedana boravka u toplicama vratili smo se kući.

 Terapija je i dalje nastavljena na fizikalnoj i doma što je radila moja majka. Svi su bili oduševljeni  jer sam stajao na nogama ravno i mogao napraviti par koraka uz pridržavanje. Umjesto terapije u bazenu, doma me je majka svaku večer kupala u hrastovoj kori  jer su joj rekli da je to dobro za opuštanje mojih mišića. Iduća kontrola bila je dogovorena za četiri mjeseca i sve je bilo u redu. Slijedeća je bila na jesen 1990. godine te je isto protekla uspješno. A nova kontrola  bila je dogovorena 1991. pred ljeto…

POSLJEDNJE DODANO: