NL - VRIME JE!

Evo kako izgleda biračko mjesto u Bristivici u Općini Seget dva dana prije izbora

Nezavisna lista – Vrime je dostavila fotografije Zgrade Područne škole kralja Zvonimira u Bristivici u Općini Seget, postavljajući pitanja o njenom korištenju kao biračkog mjesta samo dva dana prije Parlamentarnih izbora.

Fotografije prikazuju razrušenu zgradu koja se godinama ne koristi, ali je navedena kao Biračko mjesto br. 4 u Općini Seget.

– Osim što nije pristupačno osobama s invaliditetom, u razrušenoj zgradi koja je u procesu obnove, Općinsko izborno povjerenstvu na čelu s Mirom Maslaćem u tome ne vidi nikakav problem. Štoviše, Općina Seget je na svojim web stranicama objavila rješenja o određivanju biračkih mjesta na području Općine Seget.

Kako će se tamo održati izbori, pitanje je koje se iz dana u dan među mještanima Bristivice sve češće spominje.

Jedan pogled na fotografije dovoljan je da potvrdi kako se Općinsko izborno povjerenstvo Općine Seget nije držalo Obvezatnih upute broj Z XI o uvjetima u pogledu prostora koji se određuju kao biračka mjesta i načinu uređenja biračkog mjesta u kojima se jasno navodi kako se „mora odrediti mjesto koje je sigurno za život i zdravlje birača, članova biračkih odbora i promatrača te sigurno odvijanje izbora. – stoji u priopćenju.

POSLJEDNJE DODANO: