DŽUDO

Europski kup je njeno natjecanje! “Studentica” Marćelina Vranješ uzela šesto zlato

Marćelina Vranješ (19), članica splitskog judo kluba Student osvojila je Europski juniorski kup u talijanskom Lignanu, nastavila niz medalja, jer to joj je već šesto zlato na tom natjecanju i pokazatelj da je pred njom sjajna karijera.

U jako konkurentnom natjecanju koje je okupilo gotovo sve najbolje cure u kategoriji +78 kg, Splićanka je upisala sve pobjede što joj je jako važno za iduće izazove. U četvrtfinalu je dobila Talijanku Giuliju Telescu, nakon toga Nizozemku Juliju Dekker da bi u finalu bila bolja od francuske predstavnice Celije Cancan za zlato.

Talijanku Telescu sam dobila u prve dvije minute i zagrijala se za Nizozemku Dekker koja je iznimno neugodna, no pobijedila sam je. U finalu me čekala stara poznanica Cancan, osvajačica svjetske i europske medalje. Dobro je poznajem, znam njene slabe točke, tako da sam u prve dvije minute bacila dva wazarija i osvojila šesto zlato na europskim kupovima – prepričala je Vranješ kako je bilo u Lignanu.

Novo zlato u riznici puno joj znači, pogotovo što je u Lignanu bila bez trenera.

Ovo je vrlo važno natjecanje za dalje. Jako sam zadovoljna. Trener koji me trenira u klubu Leonid Svirid ne može sa mnom putovati na natjecanja i pripreme, pa uvijek nedostaje podrška. Sretna sam što se snalazim i borim sama uz potporu roditelja bez kojih ništa ne bi bilo moguće – rekla je Marćelina.

POSLJEDNJE DODANO: