POGLEDAJTE I ODUŠEVITE SE!

eugen objavio prvu pjesmu nakon Dore – poslušajte “dišem” i ne propustite spot kakav se u Hrvatskoj rijetko viđa

Nakon zapaženog nastupa na Dori 2024, karizmatični glazbenik eugen vraća se s novim glazbenim ostvarenjem koje obećava osvojiti simpatije domaće publike. Njegova najnovija pjesma, nazvana “dišem”, predstavlja intrigantan umjetnički izraz i prvi je njegov singl nakon nastupa na natjecanju za Eurosong.

eugena je publika sjajno prihvatila zahvaljujući prethodnoj uspješnici “tišine”, koja je bila jedna od najemitiranijih pjesama na radijskim postajama i osvojila je brojne glazbene ljestvice te se našla među top 10 pjesama na Shazamu u Hrvatskoj. Kako pjevač sam kaže, danas je i dalje aktualna budući da mu publika svakodnevno šalje poruke. Prema riječima kritičara, “tišine” su donijele svježinu i originalnost u domaću glazbenu scenu, stvarajući val pozitivnih reakcija i uspjeha za mladog glazbenika koji je tek na početku svog glazbenog puta, nakon što se u glumačkom već ostvario zasluživši najveću nagradu Hrvatskog glumišta za mlade glumce.

“Pjesma ‘dišem’ govori o novom početku, oslobađanju starih misli, energije, o micanju starog tereta te pronalasku novog sebe. Kao što i stihovi pjesme govore, ‘napokon dišem’. Sretan sam što imam priliku objaviti novu pjesmu tek nekoliko mjeseci od prvijenca i velikog nastupa i iskustva na Dori koje je poslužilo kao sjajan poučak i temelj za rad. Veselim se reakcijama publike!”, motivirano govori eugen.

Spot za pjesmu “dišem” ističe se svojom artističkom izvedbom, postavljajući eugena pod povećalo i budno oko publike. Kroz izražajne vizuale i simboliku te skulpture umjetnice Alane Kajfež spot izaziva publiku na vlastitu interpretaciju pjesme i glavnog lika.

Redateljica Mirna Zgrabljić o spotu: “eugen u sebi krije nešto duboko mistično , a istovremeno zraci toplinom i umjetničkom kreativnošću. Brzo smo ‘kliknuli’ u idejama. eugen mi je dao potpuno povjerenje da kroz vizualni dio pjesmi utkam još nekoliko slojeva koje sam iščitala iz same pjesme, a pjesma me osvojila na prvo slušanje. Želimo da svatko spot tumači na vlastiti način te da kroz prizore svatko ima vlastite asocijacije. Posebno zahvaljujemo eugenovim kolegicama s akademije, sjajnim glumicama Josipi Anković, Teni Belčić, Maji Jakoliš, Madi Peršić, Romini Tonković i Petri Tunjić.”

Nastavljajući svoj glazbeni put, eugen je ponovno surađivao s jednim od najcjenjenijih producenata u državi, Lockroomom i sjajnom glazbenicom Anyom G. U već postojeći trokut ljudi ovoga puta se ubacio i Jan Jakovljev svojim glazbenim iskustvom i znanjem. Njihova suradnja već je rezultirala uspjehom, a publika s nestrpljenjem iščekuje kako će se nova pjesma “dišem” uklopiti u glazbenu biblioteku koju će, očito, zajedno stvarati.

Na publici je da procijeni eugenovu novu pjesmu “dišem”, a mi vjerujemo da će njen artistički pristup i vrhunski spot ostaviti snažan dojam u glazbenom svijetu. Pratite eugenove društvene mreže za najnovije informacije i više sadržaja.

POSLJEDNJE DODANO: