Hajduk i Carlsberg raskidaju suradnju, na ljeto stiže novo “Hajdučko pivo”

Trogodišnja suradnja Hajduka i tvrtke Carlsberg se prekida nakon 1. lipnja. Objavljeno je to na današnjoj zajedničkoj tiskovnoj konferenciji koja je održana u poljudskom Bijelom salonu. Hajduk, naime, na ljeto planira izbaciti novi pivski brand s drugom tvrtkom, a iz Carlsberga su odlučili da im pri tome neće stvarati probleme. 

– Naša suradnja je bila odlična i prekidamo je dogovorno, džentlmenski i u pozitivnom ozračju. Želim iskreno zahvaliti tvrtki Carlsberg na svemu što su napravili u protekle tri godine, tim više što su one bile iznimno zahtjevne za naš klub i njihova podrška u tom razdoblju nam je bila od velike vrijednosti. Promotivne aktivnosti s Hajdučkim pivom podržali su i naši vjerni navijači i zajedno s Carlsbergom su Hajduku osigurali redovno sponzorstvo i dodatna financijska sredstva. Drago nam je što je promocija “Kuna za Hajduk” bila jedna od prvih takvih akcija našeg marketinga, a u budućem poslovanju cilj nam je i dalje razvijati se u tom smjeru. Kroz vlastiti portfelj proizvoda te smo u tom kontekstu prihvatili ponudu drugog proizvođača pive kojeg ćemo predstaviti uoči početka sljedeće sezone – kazao je predsjednik Hajduka Marin Brbić ne želeći otkrivati detalje nove suradnje. 

Podsjetimo, Carlsberg je u protekle tri godine redovito sponzorirao “bijele”, a prošle sezone je kroz akciju “Kuna za Hajduk” prikupljeno milijun i 32 tisuće kuna. Direktor marketinga Carlsberg Croatia, Martin Best, uzvratio je zahvalom predsjedniku Brbiću. Best je i sam vjerni pratitelj događanja na nogometnim terenima zbog čega je istaknuo kako mu je posebno drago što je klub našao proizvođača koji će udovoljiti potrebama i novoj marketinškoj politici kluba. 

– Iz poštovanja prema Hajduku postojeći brand “Hajdučko pivo” će se prestati proizvoditi i ustupit ćemo poziciju novom pivskom brandu Hajduka po isteknu naših zaliha. Bila nam je čast podržavati Hajduk i želimo im svu sreću u novoj pivskoj avanturi. Mi smo ušli u ovu suradnju jer je u to vrijeme bilo prostora za jedan ovakav proizvod. Sada Hajduk ima cijelu paletu svojih proizvoda i okreću se novom brandu, a mi im pri tom nećemo praviti probleme – zaključio je Best u pozitivnom ozračju. 

POSLJEDNJE DODANO: