Article

//www.dalmacijanews.hr/files/5e8ac07e29111c08d08b4584/80

PODUZETNI IMOĆANI Virtualna tržnica u Imotskom brojkama i ponudom nadmašila je Split, ali i Zagreb!

U nepuna 24 sata postojanja Imoćani su ponovno pokazali kako su broj jedan u organizaciji pa je grupa dostigla više od 3 tisuće članova.
Prostori tržnica u doba koronavirusa postali su prave pustinje. Bez prodavača i zanimljive ponude, ali i bez tradicionalne živosti koja bi krasila takva mjesta. Zagreb i Split dobili su dostojnu zamjenu, 'tržnicu na klik', a utabanim stazama krenuli su i u Imotskom. 

Četverac- Josipa Rimac Vlajčić, Hrvoje Garac te Anamarija i Josipa Mustapić u 'grad podno kule' donijeli su 'Imotsku pijacu' na Facebook-u i u svega jednom danu napravili pravu lavinu na ovoj društvenoj mreži.

U nepuna 24 sata postojanja Imoćani su ponovno pokazali kako su broj jedan u organizaciji pa je grupa dostigla više od 3 tisuće članova.

S prvim 'životnim udisajima' stigle su i prve ponude, a uvijek poduzetni Imoćani su još jednom dokazali kako su štošta uzgajali kako bi, i bez koronavirusa, mogli živjeti 'punim plućima'.

- Iako potaknuta situacijom izazvanom koronavirusom, plan je da se 'Imotska pijaca' pokuša održati i poslije, a također i da na neki način evoluira u ozbiljniji pothvat na dobrobit Imoćana, onih koji proizvode, ali i onih koji kupuju na još nekim medijskim platformama, no o tome je još prerano govoriti, priča nam Josipa Rimac Vlajčić, jedna od 'pokretnih motora' ove lijepe priče, a ujedno i programska koordinatorica udruge K.U.M. Proložac i Centra za održivi razvoj. Baš se cijela ova priča vrti oko udruge iz Prološca.

- Udruga K.U.M poznata je po dugogodišnjim aktivnostima humanitarno-socijalnog karaktera te je ovakva aktivnost bila na neki način i očekivana s obzirom na trenutnu situaciji vezanu uz COVID-19 i na naše akcije otprije. Moralo se nešto napraviti. U partnerstvu s drugom, također aktivnom imotskom udrugom Centar za održivi razvoj i u sklopu projekta Lokalnog volonterskog centra, ideja se zakotrljala i sada raste i raste u svojoj punini, ponosno nam odgovara Josipa i ističe pravo malo bogatstvo proizvoda i ponude u 'online tržnici'.

I zbilja, od maslinovog ulja, mesa, vina, likera, voća i povrća, meda, smokava i još mnogo toga, ma kratko kazano - nema čega nema. Smije se naša sugovornica kako bi, ako bi zatrebalo, Imoćani čak uzgajali i egzotično voće poput banane.

- Potrudit ćemo se i dalje virtualno pomagati svima onima koji žele plasirati svoje proizvode i nadamo se da će Imotska pijaca samo rasti, brojem članova, proizvoda i prepoznatljivošću i u vremenu kad što se vratimo i na stvarne tržnice. Pozivamo sve da nam se pridruže i tu smo da im pomognemo, zaključuje Josipa Rimac Vlajčević.

Inače, pazarni dan u Imotskom je srijeda, a uz pomoć moderne tehnologije tijekom cijelog tjedna Imoćani će moći nuditi, kupovati i govoriti o ponudi kakvu ima samo 'Imotska pijaca'.

hr Mon Apr 06 2020 07:50:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/609d57996f52dfb26e8b458a/80

Boban: Splitsko-dalmatinska županija vodi računa o imotskom čovjeku

Boban se sastao s imotskom gradonačelnikom Ivanom Budalićem, koji je izrazio zadovoljstvo odnosom Županije prema Imotskom.
Projekti koje je Splitsko-dalmatinska županija do sada napravila u Imotskom rezultirali su poboljšanjem infrastrukture, zdravstvene i socijalne skrbi kao i kvalitete obrazovanja i života mladih obitelji na ovom području, istaknuto je danas prilikom posjeta Imotskom HDZ-ova kandidata za župana Blaženka Bobana te kandidata za zamjenike župana Stipe Čogelje i Ante Šošića.

"Moram podsjetiti da je Splitsko-dalmatinska županija odigrala veliku ulogu u ukidanju tunelarine za tunel Sveti Ilija, što je rezultiralo razvojem turizma i gospodarstva imotskoga kraja. Podsjetit ću i da je u Imotskom otvoren stacionar za palijativnu skrb, a uređeno je i parkiralište Doma zdravlja. Također, veliki iskorak za zdravstvo ovoga kraja svakako je otvaranje dnevne bolnice u Zagvozdu. Sve ovo pokazuje kako Splitsko-dalmatinska županija vodi računa o Imotskoj krajini i imotskom čovjeku", izjavio je Blaženko Boban. Rekao je i da je kroz projekt Splitsko-dalmatinske županije napravljena i energetska obnova zgrada srednjoškolskog centra, a veliki broj mladih ljudi iz Imotske krajine uspješno je apliciralo na demografske projekte Splitsko-dalmatinske županije. 

Boban se sastao s imotskom gradonačelnikom Ivanom Budalićem, koji je izrazio zadovoljstvo odnosom Županije prema Imotskom. "Grad ima odličnu suradnju sa Splitsko-dalmatinskom županijom i uvjeren sam da ćemo ju nastaviti i u idućem razdoblju. Teme koje su kod nas prioritet svakako su gospodarstvo, demografija, turizam i cestogradnja, pa vjerujem da ćemo i u budućnosti, baš kao i do sada, imati zajedničke interese i dobro suradivati", rekao je Budalić.

hr Thu May 13 2021 18:38:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/609d549d6f52dffe6e8b457b/80

Miro Bulj: "Promjene u našem Sinju više ništa ne može zaustaviti"

Bulj je zahvalio na podršci i poručio da ide po pobjedu
Sinjanke i Sinjani, hvala vam na ovoj ogromnoj podršci, napisao je Miro Bulj, kandidat za gradonačelnika Sinja.

Promjenu u našem Sinju više ništa ne može zaustaviti. Narod je usta i poslao jasnu poruku svima onima koji su jedino i isključivo Sinj koristili za osobnu korist. Od sada pa dovika u Sinju će se pitati narod i jedino narodu polagati račune, nikakve političke elite i interesne skupine više neće stavljati šapu na ovaj grad.

Idemo po pobjedu, za naš Sinj, zaključio je
hr Thu May 13 2021 18:31:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/5f61410adaf72d4a988b45e9/80
Foto: DalmacijaNews

MUP: Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Ako navedene osobe u navedenom roku od 12 sati ne napuste RH, na njih se primjenjuju epidemiološke mjere iz važeće Odluke.
Iz Ministarstva unutarnjih poslova za N1 su potvrdili da će se "na dan izbora omogućiti ulazak u Republiku Hrvatsku hrvatskim državljanima s pravom glasa na predstojećim izborima bez obzira iz koje države dolaze".

Dolazak u Republiku Hrvatsku iz trećih država u svrhu glasovanja smatrat će se dolaskom iz neodgodivih osobnih razloga, uz preduvjet da osoba ima pravo glasovanja na lokalnim izborima u Republici Hrvatskoj te će se na takve putnike primjenjivati iznimka od Odluke o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske u smislu posjedovanja BAT ili PCR testa, potvrde o cijepljenju ili preboljenju bolesti COVID-19. Ovom prilikom podsjećamo da se osobe koje putuju zbog neodgodivih osobnih razloga ne smiju zadržavati u Republici Hrvatskoj duže od 12 sati, poručili su iz MUP-a.

Ako navedene osobe u navedenom roku od 12 sati ne napuste RH, na njih se primjenjuju epidemiološke mjere iz važeće Odluke.

Prilikom boravka u Republici Hrvatskoj svi putnici, neovisno o kategoriji i državi iz koje dolaze, dužni su pridržavati se općih i posebnih preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Skrećemo pozornost kako se opisano izuzeće odnosi na dolaske hrvatskih državljana iz bilo koje treće zemlje, a ne samo Srbije ili Bosne i Hercegovine, javlja N1.
hr Thu May 13 2021 18:02:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska
//www.dalmacijanews.hr/files/609d3e0a6f52dffe6e8b456b/80

Studenti Umjetničke akademije u Splitu dobili novi prostor za rad

Dekan Umjetničke akademije u Splitu, izv.prof.art. Edvin Dragičević naglasio je da je potpisivanje Ugovora samo nastavak suradnje koja već traje između Akademije u Splitu i Javne ustanove u Kulturi Hrvatski dom Split
U novobnovljenom Hrvatskom domu Split,  jednom od najraskošnijih interijera splitske, ali i hrvatske kulturne scene, rektor prof.dr.sc. Dragan Ljutić ispred Sveučilišta u Splitu, dekan izv.prof.art. Edvin Dragičević ispred Umjetničke akademije u Splitu te v.d. ravnatelj Marin Kaporelo, spec.admin.publ. ispred Javne ustanove u Kulturi Hrvatski dom Split sklopili su danas, 13.5.2021. tripartitni Ugovor o suradnji Sveučilišta u Splitu, Sastavnice i Nastavne baze.

Ugovorom se uspostavlja poslovna suradnja u djelatnosti znanosti i visokog obrazovanja na način da Nastavna baza (Javna ustanova u Kulturi Hrvatski dom Split) povezivanjem prakse, znanosti, umjetnosti i istraživačkog rada, za studente Sveučilišta u Splitu organizira izvođenje nastave odnosno stručne prakse, a u svrhu stjecanja konkretnih praktičnih znanja i vještina.

Rektor Sveučilišta u Splitu, prof.dr.sc. Dragan Ljutić zahvalio se dekanu Umjetničke akademije u Splitu, izv.prof.art. Edvinu Dragičeviću na angažiranosti oko ovog projekta te otvorenosti za suradnju s druge strane, v.d. ravnatelju Javne ustanove u Kulturi Hrvatski dom Split, Marinu Kaporelu, spec.admin.publ. Povezivanje je neophodno, a ova naša suradnja omogućiti će studentima Sveučilišta u Splitu rad u najboljim mogućim uvjetima, zaključio je rektor, prof.dr.sc. Dragan Ljutić.

V.d. ravnatelj Javne ustanove u Kulturi Hrvatski dom Split, Marin Kaporelo, spec.admin.publ. izrazio je zadovoljstvo što ovu poslovnu suradnju započinje s ljudima koji imaju viziju, ali i poduzetničkog duha, jer ideju je na kraju važno i implementirati odnosno realizirati.

Dekan Umjetničke akademije u Splitu, izv.prof.art. Edvin Dragičević naglasio je da je potpisivanje Ugovora samo nastavak suradnje koja već traje između Akademije u Splitu i Javne ustanove u Kulturi Hrvatski dom Split jer su ne samo profesori, već i studenti bili angažirani na veličanstvenoj obnovi zgrade Hrvatskog doma u Tončićevoj ulici u Splitu, a mnogi aktivno rade na projektima koje ova, već sada uspješna i ugledna  ustanova u kulturi grada Splita prezentira javnosti.

hr Thu May 13 2021 17:05:00 GMT+0200 (CEST) STO POSTO d.o.o.
Hrvatske mornarice 10 21000 Split
Vijesti:Hrvatska

Pročitajte još . . .