Župarić: Nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bio bi ispunjenje sna

Jedan od brojnih Hrvata u Serie B je i Dario Župarić. Mladi hrvatski reprezentativac nosi dres Pescare gdje se vrlo brzo izborio za mjesto u momčadi i prikazuje dobre igre…

Župarić s Pescarom ima ugovor do 2018. godine, a kada je odlazi u klub u kojem je tada igrao Ante Vukušić, imao je još nekoliko ponuda koje je na kraju odbio.

– Prva ponuda stigla je prošle godine u kasno proljeće, imao sam i ponudu iz Hrvatske, ali sam htio doći u Italiju. U to vrijeme pratilo me dosta klubova, neki čak i iz Serie A, međutim nakon kraćeg razmišljanja odlučio sam se za Pescaru. U Hrvatskoj sam dosta pratio talijanski nogomet i presretan sam što sam ovdje – rekao je Župarić za Il Centro.

Razlika između talijanskog i nogometa je prvenstveno u uvjetima, smatra Župarić.

– U Italiji su dosta bolji uvjeti, više se ulaže i igrači imaju bolje ugovore. Različito je, većini igrača u Hrvatskoj želja je doći u Italiju.

Od igrača Župarić preferira Stevena Gerrarda i Luku Modrića, a velika želja mu je nastup na SP-u u Rusiji.

– Nisam očekivao da ću se ovako dobro prilagoditi i drago mi je da me prati toliko klubova, ali ne želim razmišljati o tome. San? San mi je nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine, to bi bio vrhunac karijere.

POSLJEDNJE DODANO: