Najveći toranj u Hrvatskoj u skladu je s GUP-om

Ronald Rejo, voditelj Odsjeka za izdavanje akata prostornog uređenja i gradnje potpisnik je zabilješke u spisu o usklađenosti glavnog projekta s prostorno-planskom dokumentacijom, kako glasi službeni naziv dokumenta kojim je podvučeno da Westagate Tower, najveći toranj u Hrvatskoj, u skladu s GUP-om.

U zakonskom i pravnom smislu znači da više ne postoje zapreke za izdavanje građevinske dozvole i stavljanja tornja u funkciju. Zapravo, plastično rečeno, ovakav zaključak u Upravnom odjel za urbanizam i izgradnju grada Splita korak je do izdavanja građevinske dozvole za popularno nazvan Dalmatia Tower.

– Veselimo se ovakvom ishodu, ali ujedno izražavamo i žaljenje zbog difamacijske i maliciozne medijske i političke kampanje koju je protiv našeg projekta vodila aktualna splitska vlast u namjeri prikupljanja poena. Žao nam je što su gospodin Puljak i gospodin Ivošević mjesecima obmanjivali javnost, izgovarali uvrede i protivno zakonu kočili kapitalni splitski projekt u kojem će raditi više od tisuću ljudi zbog svoje osobne taštine – poručio je investitor najvišeg nebodera Josip Komar.

– U ovom svjetlu možemo obznaniti Splićanima da se radujemo što bržem otvorenju monumentalnog tornja i budućeg turističkog simbola našeg grada u kojem će poslovati najprestižniji hotelski lanac na svijetu – američki Marriott ali i niz drugih IT kompanija i korporacija – dodao je Komar.

– Postupak izmjene građevinske dozvole je u tijeku i provode se zakonom propisane procesne radnje. Jedna od tih procesnih radnji je utvrđivanje urednosti dokumentacije i utvrđivanje usklađenosti s Prostorno-planskom dokumentacijom. Pregledom dostavljene dokumentacije je utvrđeno da je dostavljena dokumentacija sukladna prostornoj dokumentaciji – danas je, formalno i šturo, kazao Teo Vojković, pročelnik po ovlaštenju Upravnog odjela za urbanizam i izgradnju na upite novinara o novoj okolnosti.

POSLJEDNJE DODANO: