NE DOLAZI NA POLJUD

Edin Džeko i Hajduk?: “Naš kapetan ostaje s nama”

Uoči utakmice Hajduka Fenerbahčea 24sata je popričao sa sportskim direktorom turskog kluba Mariom Brancom, dobro poznatim licem i u Splitu, jer portugalski stručnjak dvije je godina radio kao sportski direktor Hajduka. Uskoro ćete na stranicama 24sata imati priliku pročitati duži intervju s gospodinom Brancom, no ono što je u ovom trenutku važno je pitanje budućnosti Edina Džeke, odnosno mogućnosti da se u ovom prijelaznom roku preseli na Poljud.  

 – Edin Džeko je naš kapetan, jedan od najboljih strijelaca i najvažnijih igrača, odigrao je gotovo sve mečeve u prošloj sezoni, bez ozljeda, on je mlad iako ima 38 godina i mi smo jako zadovoljni s njim. Koliko znam on je zadovoljan s nama i imamo zajedničke planove za sljedeću sezonu. Ne znam otkud te glasine da odlazi, pogotovo što smo mi već ostali bez nekoliko napadača. Džeko je nama jako važan i ne želimo ga izgubiti. Uostalom, danas starta u postavi – kazao je Branco i dodao kako je i sam čuo za brojne glasine o Džeki i Mourinhu koje nisu istinite:

Kad sam započeo pregovore s Mourinhom od starta smo pričali i o Džeki. Kazao mi je da su mu dva prva mjeseca u Romi najdraža jer je u to vrijeme tamo igrao i Džeko. Džeko je dakle od početka bio dio našeg dogovora i projekta kojeg smo skupa slagali i tu se ništa nije promijenilo – kazao je Branco i dodao:

Ja znam za Džekine osjećaje prema Hajduku, u više navrata smo pričali na tu temu. Pa i i Miha Zajc je isto navijač Hajduka, kao i njegova obitelj… Svi mi skupa zezamo Livakovića koji je došao iz Dinama… Kad dodamo Tadića, imamo mi jednu malu balkansku koloniju u Istanbulu i svi smo u klubu sretni s njima, a i oni s klubom. – prenose 24sata.

POSLJEDNJE DODANO: