Odvjetnik koji je kaznio Asafu Powella vodio lanac prostitucije

Jamajčanski antidopinški program suočava se s novom sramotom nakon što je Lennox Gayle, član Disciplinskog odbora koji je prije nekoliko dana kaznio Asafu Powella, uhićen zbog organiziranja lanca prostitucije…

Gayle je dopredsjednik Disciplinskog odbora Jamajčanske antidopinške komisije (JADCO), a inače je odvjetnik. No, imao je on i dodatan izvor zarade. Gayle je, naime, u Montego Bayu vodio i salon za masažu koji je, ispostavilo se, bio samo paravan za lanac prostitucije. Uhićen je ovaj tjedan nakon dvomjesečne istrage i racije, a zajedno s njim je privedeno i sedam žena koje su osumnjičene za bavljenje prostitucijom. Prema pisanju jamajčanskih medija, Gayle je naknadno pušten uz jamčevinu i mora se pojaviti na sudu 5. svibnja.

Njegovo uhićenje će samo dodatno poljuljati povjerenje u jamajčanski antidopinški program. Podsjetimo, lani se ispostavilo da Jamajčani šest mjeseci uoči Olimpijskih igara u Londonu praktički uopće nisu testirali svoje najbolje sportaše. Nedavno je, pak, dvostruka olimpijska pobjednica na 200 metara Veronica Campbell-Brown oslobođena optužbe za pad na doping-testu zbog proceduralne pogreške pri uzimanju uzorka njezina urina.

Spomenuti Gayle je bio član tročlanog odbora koji je prošli tjedan suspendirao bivšeg svjetskog rekordera na 100 metara Asafu Powella zbog pozitivnog dopinškog nalaza. Upravo je Gayle nakon odluke sastavio i potpisao priopćenje u kojem je objašnjena presuda.

POSLJEDNJE DODANO: