APEL SPORTSKIM NOVINARIMA

Dvostruka svjetska i europska prvakinja Lena Stojković želi da se prepozna njen trud, rad i odricanje

Lena Stojković, članica Taekwondo kluba Marjan, dvostruka svjetska i europska prvakinja u tom sportu, poslala je otvoreno pismo sportskim novinarima uoči novog izbora za najbolje sportaše i sportašice Hrvatske.

Lena je, naime, hrvatska taekwondo reprezentativka, osvajačica pet zlatnih odličja u nizu što je u povijesti Hrvatske uspjelo zaista rijetkima. Dvostruka je uzastopna svjetska prvakinja i dvostruka uzastopna europska prvakinja. U ovoj godini je osim naslova svjetske prvakinje postala i osvajačica Europskih igara. Uvjerljivi je svjetski broj 1 na rang listi na kojoj je još 347 sportašica u njenoj kategoriji.

Prošle godine je osvojila nagradu za najbolju sportašicu Hrvatske u izboru HOO-a, a s obzirom da je i ove godine jedina hrvatska sportašica s titulom prvakinje svijeta u olimpijskom sportu, vjerujemo da će još jednom ponijeti naslov najbolje sportašice Hrvatske, drugu godinu zaredom.

Lena je članica taekwondo kluba Marjan još od svoje četvrte godine i svojom skromnošću i poniznošću je kroz čitavu karijeru pokazala i dokazala da je jedna od najvećih sportašica u taekwondo sportu. No, nepravda boli, a zašto se Lena obratila sportskim novinarima možete pročitati u njenom priopćenju, koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani sportski novinari,

Cijeli svoj život sanjala sam  da ću jednog dana biti u istoj rečenici s najvećim hrvatskim sportašicama u povijesti poput Janice Kostelić, Sandre Perković, Blanke Vlašić, Matee Jelić ili sestara Zaninović. Prošle godine sam zahvaljujući  naslovu svjetske i europske prvakinje u istoj godini postala najbolja sportašica Hrvatske u izboru HOO-a. Ipak, tada to nije bilo dovoljno da me prepozna ukupna sportska javnost i za nekoliko glasova sam ostala bez nagrade za najbolju sportašicu u izboru Sportskih novosti. Tada sam uputila pismo zahvale novinarima i medijima koji su prepoznali moj trud i obećala da ću se potruditi biti još bolja i jača u 2023. godini.

Osvojiti naslov svjetskog prvaka u nekom olimpijskom sportu je teško, ali braniti ga je uvijek puno teže. Stoga sam uložila dodatnu energiju i trenirala još više i jače i obranila naslove, te sam trenutno dvostruka uzastopna svjetska i europska prvakinja, a u ovoj godini sam svjetskom zlatu dodala i zlato na Europskim igrama. Također, na svjetskoj rang-listi sam najbolja sportašica svijeta s 319,14 bodova ispred Mi-Reu Kang iz Južne Koreje, koja na drugom mjestu ima 184,26 bodova.

U nadi da ćete prepoznati moj trud, rad i odricanje kao i rad mog cijelog kluba i stručnog tima, primite puno sportskih pozdrava i sretnu i uspješnu 2024. godinu.

POSLJEDNJE DODANO: