STRAVIČAN SLUČAJ

Dvojica maloljetnika osumnjičena za nasilničko ponašanje: Pretukli vršnjaka, jedan sve snimao

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik dvije muške maloljetne osobe osumnjičene su za kazneno djelo nasilničkog ponašanja.

Naime, Policijska postaja Dubrovnik je 11. travnja, u 22,52 sati, putem policijske aplikacije „Sigurnost i povjerenje“ zaprimila dojavu o tučnjavi koja se prethodno te večeri dogodila u Lapadu.

Odmah nakon zaprimljene dojave policija je izašla na mjesto događaja gdje nisu zatečene osobe iz dojave, niti činjenje kaznenog djela ili prekršaja, ali se nastavilo s kriminalističkim istraživanjem, budući se kod svake prijave nasilja nad djecom reagira žurno i bez odgode.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su dvojica osumnjičenih maloljetnika fizički napali trećeg maloljetnika nanijevši mu lakše tjelesne ozljede.

Dvojca osumnjičenih uhićena su jučer i oni su, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu, danas predani u pritvorsku jedinicu Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Zbog osjetljivosti samog događaja i činjenice da su u njega bile uključene maloljetne osobe detaljnije informacije o ovom slučaju nećemo iznositi. – navela je policija.

– Zahvaljujemo medijima koji odgovorno i profesionalno ukazuju na problem nasilja, a sve ih pozivamo da uklone objave snimki koje prikazuju nasilne događaje u kojima su sudionici maloljetne osobe.

Zbog poštivanja zakonskih odredbi o tajnosti postupka (sukladno čl. 60. Zakona o sudovima za mladež postupak u kojem sudjeluju maloljetnici je tajan) te zaštite privatnosti djeteta  (Povreda privatnosti djeteta – članak 178. Kaznenog zakona), a prije svega zbog najboljeg interesa djece žrtava, ali i mladih počinitelja kažnjivih radnji te zaštite digniteta žrtve i izbjegavanja daljnjeg nasilja, pozivamo sve medije te fizičke osobe da uklone objave snimki koje prikazuju nasilne događaje u kojima su sudionici maloljetne osobe te da ih ne dijele na društvenim mrežama i drugim sredstvima javne komunikacije.

Još jednom se zahvaljujemo svim građanima na prijavama i medijima koji odgovorno i profesionalno ukazuju na problem nasilja kako bismo zajedno kao društvo adekvatno reagirali i zaštitili žrtve. – objavila je policija.

POSLJEDNJE DODANO: