IZBOR GAZZETTE DELLO SPORT

Dva Vatrena izabrana u najgoru momčad Eura

Talijanska La Gazzetta dello Sport izabrala je najgoru momčad prvog kruga Europskog nogometnom prvenstva. Među njima su se našla i dva vatrena nakon što Hrvatska nije uspjela proći skupinu. To su Dominik Livaković i Marcelo Brozović.

-Na Svjetskom prvenstvu u Kataru hrvatski je vratar bio ključan. U jedanaestercima protiv Japana u osmini finala obranio ih je tri, protiv Brazila u četvrtfinalu obranio je jedanaesterac Rodrygu, što je bila odlučujuća intervencija za ulazak u polufinale. Ovdje je probušen šest puta. Nije on bio jedini krivac, ostali su Hrvati razočarali, ali ovo nije bio onaj Livaković iz Katara, navodi Gazzetta o Livakoviću.

O Brozoviću se napominje sljedeće:

-Ako se prepustite mamcu novca, ako mislite da je novac vrijedan rizika pada forme i konkurentnosti, onda vam se to naplati na velikim natjecanjima. Saudijska Arabija oduzela je Brozoviću smisao za pozicioniranje, što je bila vrlo izražena kvaliteta bivšeg igrača Intera. Dapače, on je inače bio taj koji je režirao igru. Protiv Italije, i ne samo protiv Italije, vidjeli smo Brozovića u problemima, nesposobnog igrati u skladu sa svojim starim nogometom.

Ovo je Gazzettinih najlošijih 11 prvog kruga Eura:

Livaković (Hrvatska) – Di Lorenzo (Italija), Antonio Silva (Portugal), Porteous (Škotska), Robertson (Škotska) – Brozović (Hrvatska), Milinković-Savić (Srbija) – Griezmann (Francuska), Bellingham (Engleska), Dembele (Francuska) – Vlahović (Srbija).

POSLJEDNJE DODANO: