MAFIJAŠKO UBOJSTVO NA ZRĆU

Dušku Tanaskoviću 19 godina zatvora!

Duško Tanasković 19 će godina provesti iza rešetaka zbog ubojstva Crnogorca Gorana Vlaovića na Zrću u kolovozu 2022. godine u ranim jutarnjim satima, nepravomoćna je to odluka Županijskog suda u Zadru donesena u ponedjeljak.

Sutkinja tog suda Ana Brkić presudu je pročitala bez prisutnosti Tanaskovića koji je ranije već javio da izricanju ne želi prisustvovati.

Odala ga je snimka nadzorne kamere s obližnjeg objekta, a uz njegove otiske prstiju pronađeni su i opusti cigareta, kao i oružje Glock 77 i prigušivač, a koji su korišteni u krvoproliću. Na mjestu zločina nađena je i čahura metka koji je ispaljen u Vlaovića, a u odbačenoj torbi novac i ostatak streljiva.

Optužnicom je bio optužen da je 25. kolovoza 2022. oko šest sati ujutro ispred noćnog kluba na plaži Katarelac (u nastavku Zrća), na otoku Pagu, likvidirao 39-godišnjeg državljanina Crne Gore Gorana Vlaovića.

U pomoć ozlijeđenom Vlaoviću priskočili su turisti koji su se zatekli ispred kluba, a cijeli je događaj mobitelima snimilo nekoliko gostiju i te su snimke kasnije objavili na društvenim mrežama.

– S unaprijed stvorenom namjerom da osobu usmrti, odjeven u namjeri da prikrije svoj identitet, sačekao je i prišao s leđa 38-godišnjem državljaninu Crne Gore te iz neposredne blizine u oštećenog ispalio hitac iz pištolja, a potom se trčeći udaljio s mjesta događaja – stoji u optužnici.

Dodatno, prisluškivanjem ćelije okrivljenog doznalo se kako je ubojstvo bilo od ranije planirano, a kako je Tanasković zapravo bio samo egzekutor koji je za izvršenje dobio novac. Naposljetku snimci nisu uzeti kao zakoniti dokaz.

POSLJEDNJE DODANO: