LUDI MEČ U RIMU

Duje Ajduković u nevjerojatnom trosatnom maratonu ostao bez glavnog ždrijeba!

Mladi splitski tenisač Duje Ajduković ostao je bez plasmana u glavni ždrijeb ATP 1000 turnira u Rimu nakon što je u trosatnom maratonu i nakon tri tie-breaka izgubio od Francesca Passara (240. na rang-listi) sa 6:7(5), 7:6(6), 6:7(3).


Koliko je ovo bio lud meč najbolje će posvjedočiti da je Ajduković u tie-breaku drugog seta kod 5:6 spasio meč-loptu, a da je u trećem setu gubio 0:5 i izjednačio na 5:5. U konačnici je ipak Talijan slavio, šteta je za Duju da mu nije uspio čudesan povratak.


U prvom setu su Ajduković i Passaro razmijenili breakove na samom početku meča, pa do tie-breaka stigli bez komplikacija na početnom udarcu. Passaro je otvorio tie-break s 5:1, Ajduković se primakao na 6:5, no treću set-loptu nije uspio poništiti.


U drugom setu sve do 5:4 za Ajdukovića nije bilo prilika za break, tada je naš tenisač došao do tri vezane set-lopte na servis Passara, no niti jednu nije iskoristio. Potom je uslijedio tie-break i meč-lopta za Talijana, ali Duje se nije dao i izveo je preokret, te došao do izjednačenja u setovima.
Treći set je bio priča za sebe, od 0:5 do 5:5, e da bi u trećem tie-breaku kod 2:2 kiša zaustavila meč na otprilike pola sata, a u nastavku se bolje snašao Passaro.

POSLJEDNJE DODANO: