PUCNJAVA KOD SOLINSKOG KAFIĆA

Dugopoljac izrešetao svog kolegu automehaničara zbog motora Mercedesa i auto dijelova

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo je optužnicu protiv Dugopoljca M. J., autoelektričara od 28 godina, i to zbog pokušaja ubojstva.

Optužnicom se okrivljenom 28-godišnjaku stavlja na teret da je 31. listopada 2023., oko 19:30 sati pokraj kafiću u Solinu, službeno stoji ovako, nakon verbalnog i tjelesnog sukoba sa oštećenikom, 39-godišnjim A.Ž., u nakani da ga usmrti ispalio prema njemu iz pištolja četiri hica i nanio mu osobito tešku i po život opasnu ozljedu te dvije teške ozljede. Žrtva je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u KBC Split gdje su liječnici hitnom intervencijom spriječili teže posljedice.

Tri su pogodila žrtvu, jedan u natkoljenicu, a koji je oštetio arteriju, druga dva u lijevo koljeno. Okrivljeni je bio s 1,3 promila alkohola u organizmu.

31.10.2023., Solin – Policijski ocevid na mjestu pucnjave ispred ugostiteljskog objekta u Ulici Antuna Gustava Matosa. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

U optužnici je predloženo da se protiv okrivljenika produlji istražni zatvor zbog osobite okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi okrivljenik boravkom na slobodi ponovio kazneno djelo. U obrani je djelo negirao, a sve se, prema sumnji, odvilo zbog rabljenog motora za Mercedes kojemu je dogovorena cijena bila 35 tisuća kuna. Naposljetku su utvrdili da nije ispravan, a novac ni zamjenski motor nikada nije vraćen. U drugom je navratu trgovanje bilo oko dijelova automobila, kako se inače oba bave vozilima, a i ovom su slučaju dijelovi bili neodgovarajući pa nisu bili ni plaćeni.

Kako bi odnose razriješili, našli su se u solinskom lokalu. Okrivljenik je za dijelove tražio tri tisuće eura, inicirao sukob, provocirao, ali nije uspio sve dok žrtva nije izašla iz kafića.

Zapucao je, pogodio ga u nogu, a onda i nastavio premda se oštećeni skrivao iza automobila. Okrivljenik ga je pratio i prijetio ubojstvom.

POSLJEDNJE DODANO: