PRESTIŽNA DODJELA NAGRADA

Dugometražni film „Infinity Pool“ u hrvatskoj koprodukciji nominiran za čak 11 kanadskih Oscara!

Dugometražni igrani film “Bazen beskraja” (eng. Infinity Pool) redatelja Brandona Cronenberga, u kanadsko-hrvatsko-mađarskoj koprodukciji, nominiran je u 11 kategorija na prestižnoj dodjeli nagrada “2024 Canadian Screen Awards”.

“Bazen beskraja” prati romanopisca Jamesa Fostera koji bezuspješno pokušava napisati svoju drugu knjigu, provodeći vrijeme na all-inclusive odmoru sa suprugom Em. Jedna fatalna nesreća u hotelskom naselju na slikovitom otoku La Tolqa razotkrit će perverznu subkulturu hedonističkog turizma, bezobzirnog nasilja i nadrealnog užasa.

Film je nastao kao koprodukcija Kanade, Hrvatske i Mađarske, a većim dijelom je sniman u Šibeniku te je u produkciji sudjelovalo više od 75 hrvatskih filmskih profesionalaca. Same nominacije filma u čak 11 kategorija ističu izuzetan talent i vještinu prikazanu od strane cijelog glumačkog ansambla i autorske ekipe.

-Duboko smo počašćeni s 11 nominacija na Kanadskim filmskim nagradama  za dugometražni igrani film  „Bazen beskraja“. Ove nominacije dolaze kao potvrda talenta, predanosti i kreativnosti svih uključenih u stvaranje ovog filma. Izuzetno smo ponosni na ono što smo zajedno postigli i zahvalni na priznanju kanadske filmske akademije, izjavila je Anita Juka, producentica filma i direktorica hrvatske produkcijske firme 4Film koja je nominirana za najboljeg producenta.

Na filmu je radila brojna hrvatska ekipa, a osim producentice Anite Juka, nominirana je i Svetlana Gutić za najbolju šminku. Bazen beskraja je svjetsku premijeru imao na prestižnom Sundance Film Festivalu, a Europsku premijeru na Berlinaleu. Glavne uloge u filmu igraju Alexander Skarsgard i Mia Goth, a film je za svjetsku distribuciju otkupio Universal Studio.

Značajne uloge u filmu su ostvarili i poznati hrvatski glumci Zijad Gračić, Alan Katić, Amar Bukvić, Romina Tonković i Dunja Sepčić, a kao autori (šefovi sektora) su radili Zvonko Sarić, scenograf, Slaven Spinčić, majstor rasvjete i brojni drugi hrvatski autori. Film je sufinanciran sredstvima HAVC-a za manjinsku koprodukciju, Telefilma (kanadskog filmskog fonda) i Eurimagesa.

Dodjela Kanadskih filmskih nagrada će se održati 31.svibnja 2024. u Torontu. Svečanu ceremoniju će ove godine voditi poznata komičarka, glumica i scenaristica Mae Martin, a prijenos uživo će biti na CBC-u i CBC Gemu u 20:00h.

Film je nominiran u 11 kategorija za:

– Najbolji film (Best Motion Picture) – Karen Harnisch, Andrew Cividino, Christina Piovesan, Noah Segal, Rob Cotterill, Anita Juka, Daniel Kresmery, Jonathan Halperyn

– Najbolji casting (Achievement in Casting) – Mark Bennett, Deirdre Bowen

– Najbolja režija (Achievement in Direction) – Brandon Cronenberg

– Najbolja fotografija (Achievement in Cinematography) – Karim Hussain

– Najbolja montaža (Achievement in Editing) – James Vandewater

– Najbolja šminka (Achievement in Make-Up) – Dan Martin, Traci Loader, Svetlana Gutic

– Najbolja montaža zvuka (Achievement in Sound Editing) – Alex Bullick, Jill Purdy, Rob Bertola, Craig MacLellan

– Najbolji vizualni efekti (Achievement in Visual Effects) – Andy Robinson

– Najbolji originalni scenarij  (Original Screenplay) – Brandon Cronenberg

– Najbolja glavna uloga (Performance in a Leading Role, Drama) – Mia Goth i Alexander Skarsgård

POSLJEDNJE DODANO: