HUMANITARNI BUVLJAK

Dubrovački studenti prikupili preko 2 tisuće eura za udrugu Dva Skalina

Erasmus Student Network Dubrovnik i Studentski zbor Sveučilišta u Dubrovniku su 16. i 17. ožujka organizirali humanitarni buvljak u Studentskom domu Dubrovnik s ciljem prikupljanja sredstava za Udrugu roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom “Dva Skalina”. Zahvaljujući građanima, prikupljeno je preko 2000€, čime će se pružiti značajna podrška radu udruge.

Posjetitelji su imali priliku ne samo sudjelovati u humanitarnoj akciji već i u nagradnoj lutriji, dok su najmlađi uživali u kreativnim radionicama tijekom oba dana događanja.Osim humanitarnog aspekta, buvljak je također dodatno osvijestio građane o važnosti očuvanja okoliša i promicanja održivosti i zaštite okoliša.

Podržani od strane Europskog parlamenta, studenti su također željeli potaknuti lokalnu zajednicu na sudjelovanje u europskim izborima 2024. godine. Ovakve inicijative promiču temeljne vrijednosti Europske unije poput demokracije, solidarnosti i održivog razvoja, potiču lokalnu zajednicu da postanu aktivni građani svoje zajednice i doprinesu izgradnji bolje budućnosti za sve.

Humanitarni buvljak nije samo bio prilika za kupnju i prodaju predmeta, već je postao simbol suradnje, solidarnosti i održivog razvoja. Kroz ovakve inicijative, mladi pokazuju svoju predanost stvaranju promjena u zajednici i potiču druge da im se pridruže. Sudjelovanjem na europskim izborima u lipnju, mladi imaju priliku utjecati na političke procese i oblikovati smjer u kojem će se EU kretati.

Organizatori se zahvaljuju svim građanima Dubrovnika na podršci ovoj hvale vrijednoj akciji!

POSLJEDNJE DODANO: