VATRENA NOĆ

Dramatičan požar na jahti u Makarskoj: Vatrogasci gasili buktinju četiri sata

Riva u Makarskoj puštena je u promet i za vozila i za pješake.

RANIJE OBJAVLJENO

Oko ponoći s petka na subotu je u makarskoj gradskoj luci došlo do požara na jahti ‘‘Acceptus‘‘ dugoj 24, a širokoj 7 metara i prema neslužbenim procjenama, vrijednoj oko 3 milijuna eura, a koja je plovila pod malteškom zastavom.

Požar koji je trajao više od četiri sata i koji su gasili vatrogasci s gotovo cijele Makarske rivijere predvođeni JVP Makarska, pristigli sa oko 15 cistreni, započeo je u krmenom dijelu jahte gdje se nalazi skladište za jet skijeve.

Čim je počelo gorjeti, Makarani su lupanjem o brod uspjeli probuditi troje članova posade koji su spavali u jednoj od pet kabina, a koji su, srećom, pobjegli neozlijeđeni. Jahta je, kako Slobodna doznaje, u vlasništvu Mišela Čolaka, vlasnika tvrtke Feal iz Širokog Brijega, a koji u Makarskoj ima stan te se bavi stanogradnjom. 

Za vrijeme požara u rezervoaru jahte bilo je oko 5 tona goriva tako da su vatrogasci buktinju gasili skoro do 4 sata kada je jahta potonula na bok, a zbog male dubine bar su dva metra broda ostala iznad površine mora. Kako je Slobodna Dalmacija doznali, jahta koja je cijelu zimu bila privezana u luci,12 sati prije požara uplovila je u luku sa šestero gostiju koji su je i unajmili, a tjedni najam košta oko 90 tisuća eura.

Policija je javila da je od 08:15 sati riva u Makarskoj zatvorena je i za pješake. Mole građane da poštuju trenutačna ograničenja i upute policijskih službenika na terenu.

POSLJEDNJE DODANO: