MISLAV KAROGLAN BOLESTAN

Dragan Blatnjak: „Moramo se odužiti navijačima za ono što smo odigrali protiv Rijeke“

Utakmicu protiv Slavena Belupa u nedjelju na Poljudu od 15 sati u ime Hajduka najavio je pomoćni trener Dragan Blatnjak. Razlog?

Poslije Osijeka nas je pohvatala neka viroza, pa tako i našega trenera Mislava Karoglana. Nadam se da će se oporaviti do utakmice.


Kakva je situacija s igračima? Je li viroza arhivirana?

Osim Žapera, koji je preskočio utakmicu u Osijeku, a sada se vratio u pogon, svi su spremni. Osim Livaje, njega i dalje nema.


Nakon samo jednog boda u dvije proljetne utakmice, pobjeda protiv Slavena Belupa se nameće kao imperativ. Je li tako?

Pritisak je uvijek u Hajduku. Svjesni smo da smo u ove dvije utakmice mogli više, pogotovo protiv Rijeke. Nadam se da ćemo to ispraviti u nedjelju.


Kakav je gost iz Koprivnice?

Slaven Belupo je dobra tranzicijska momčad, dosta okomita. Na primjer, dobili su uvjerljivo na Rujevici. Oni ovdje dolaze bez opterećenja, mogu samo profitirati. A mi se moramo odužiti navijačima zbog one utakmice protiv Rijeke. Maksimalno smo motivirani.


Pitanje lijevog boka je non-stop aktualno. Ismaela Dialla i dalje nema, bit će akter u finalu Afričkog kupa nacija. Ove dvije utakmice na toj poziciji počinjao je Fahd Moufi. Kakvi su izgledi da priliku dobije Šimun Hrgović?

Sigurno da je Hrgović u konkurenciji, ali imamo još dva treninga do utakmice. Uvjereni smo da Hrgović može dobro odgovoriti svim našim zahtjevima.


U Slavenu Belupu se posebno ističe jedan igrač, Benedik Mioč je s 8 pogodaka i 6 asistencija najučinkovitiji igrač lige.

Dečko je u super formi, našao je sredinu u kojoj se osjeća dobro. Belupo ima još opasnih igrača, imaju i visinu u Borasu, Agbekpornu, Lepinjici…

POSLJEDNJE DODANO: