KREĆU U PREGOVORE SA SVIMA

DP: “Nismo tražili ministarstva. HDZ, za razliku od ljevice, ima pregovarački tim”

Mario Radić, zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta i Josip Dabro, glavni tajnik Domovinskog pokreta održali su konferenciju za novinare na kojoj su se pojavili i članovi stranke Stipo Mlinarić Ćipe te Stephen Nikola Bartulica.

Mi smo pri kraju svih procesa što se tiče postavki za pregovore. U 18 sati imamo Predsjedništvo. Kao što znate vodimo neformalne razgovore sa svima. Nije mi jasno s lijeve strane s kime bi trebali pregovarati. Voljeli bismo da jasno izraze tko je to poput HDZ-a koji ima pregovarački tim. Očekujem da ćemo sutra krenuti u pregovore – kazao je Radić na početku. – prenosi Dnevnik.hr

Osnovna načela će biti sve naše teme iz kampanje. Znate naš stav oko SDSS-a, mi smo formalisti. Odluka je da mi ne možemo biti s Možemo ni SDSS-om. Ne možemo biti s njima dio vlasti. To nisu nekakve netrpeljivosti, SDSS je sljednik stranke iz rata. Mi ne računamo na ništa. Vidio sam jako puno spinova i kategorički tvrdim da ništa od toga nije istina. Nismo tražili nikakva ministarstva. Nitko nam ništa nije nudio. Ponavljam da pregovori još nisu počeli već su samo vođeni neformalni razgovori – dodao je.

Komentirao je i izjavu Sandre Benčić iz Možemo! o tome da oporba mora spriječiti da na vlast dođe najdesnija vlada u povijesti Hrvatske, koalicija HDZ-a i Domovinskog pokreta..

Bio sam s njom na puno sučeljavanja i otprilike mi je jasno kako ona radi. Mi smo dva stranačka antipoda. Imat ćemo pregovore sa svima i svi su ravnopravni. Te ad hoc većine, ništa od toga – kazao je.

Novinari su Stipu Mlinarića upitali o njegovoj ranijoj izjavi u Saboru u kojoj je Andreja Plenkovića nazvao lopovom.

To je bio opoziv Andreja Plenkovića u jedan sat navečer. Aludirao sam da su ukrali dva referenduma. Kuščević i ekipa su ukrali. Ne bježim od svoje izjave. Tad što sam rekao je stajalo, a stoji i danas. Ukrali su referendum. Sad to vadite iz konteksta. Ljudi su skupili referendumske inicijative. A nije bilo referenduma. To je činjenica – rekao je Ćipe i dodao da će o svemu pregovarati.

Kad bi se gledalo sve što je tko kome govorio, nikad ne bi bilo većine. Domovinski pokret će pregovarati sa svima. Neki od nas su bili u ratu, a u ratu se pregovara s onim tko je s druge strane. Želite reći da ne smijemo pregovarati – ubacio se Radić te pozvao SDP i Most da naprave pregovaračke timove pa da vide postoji li tu većina.

Ne pratim lik i djelo Sandre Benčić. Ne želimo nikog ucjenjivati i neće se nas ucjenjivati. Ja sam bio na puno pregovora u puno zemalja. Nekoga uvjetovati tko će biti u pregovaračkom timu, to nije u redu. Mi to ne možemo uvjetovati – rekao je.

Na upit mogu li uvjetovati kandidata za premijera, Radić kaže:

Nemojte takva pitanja”. “Uvjet da je Anušić premijer? Ne… – dodao je.

Na upit povlače li kaznenu prijavu protiv Andreja Plenkovića, Radić je povišenim tonom rekao:

Ako ćemo se ponašati kao vi, neće biti vlasti nikada. DP će pregovarati sa svima. Neka ljevica i Most naprave pregovarački tim. Neću povući kaznenu prijavu protiv Plenkovića, kako se povlači kaznena prijava? – rekao je Radić.

Potom se ponovno oglasio Mlinarić Ćipe.

Prije dvije godine rekli smo da ni u jednoj kombinaciji nećemo sa SDSS-om, mi u tome nećemo sudjelovati, a što Milorad Pupovac priča u Nedjeljom u 2, zbilja me ne zanima – poručio je.

Radić je za kraj odgovorio je li nakon epizode s narodnjacima imao problema u stranci

Ono nasnimavanje mene s nekom pjesmom, to je kažnjivo, to je za tužbu, kad se na sevdah nasnimi neki turbo folk, to je utuživo, ja nisam htio tužiti. Ja slušam rock, nekad sam i svirao punk tako da to nije moj svjetonazor – poručio je Radić. – prenosi Dnevnik.hr

POSLJEDNJE DODANO: