ALARMANTNI PODACI

Domovinski pokret: “U vrtićima nema mjesta za 200 malih Kaštelana, to je poraz lokalne politike…”

Domovinski pokret Splitsko-dalmatinske županije reagirao je na alarmantne rezultate koji su nedavno objavljeni, a koji pokazuju da je u Kaštelima više od 200 djece ostalo neupisano u vrtiće zbog nedostatka mjesta. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

-Prema rezultatima objavljenim prije nekoliko dana u Kaštelima je ostalo neupisano preko 200 djece zbog nedostatka mjesta u vrtićima.

Kaštela su grad u koji sve više doseljavaju mlade obitelji iz drugih krajeva Splitsko-dalmatinske županije kao i iz cijele Hrvatske. U današnjoj ekonomskoj situacije gdje su poskupljenja svakodnevnica najčešći je slučaj da oba roditelja moraju raditi da bi prehranili sebe i svoju djecu. Takve obitelji moraju imati mogućnost zbrinjavanja svoje djece za vrijeme dok su roditelji na poslu.

Ova situacija se ponavlja iz godine u godinu i to u gradu koji ima puno stambenog prostora koji bi se mogao prenamijeniti u vrtiće.

Jedan od razloga za nastalu situaciju je i naša tradicionalno spora birokracija gdje se za dobivanje odgovarajućih dozvola čeka godinama što podjednako šteti privatnim poduzetnicima i obiteljima i njihovoj djeci koja iz godine u godinu ostaju neupisana u vrtiće.

Zato je stav Domovinskog pokreta Kaštela da se što hitnije urgira na mijenjanje zakona i procedura barem kad su u pitanju vitalni interesi građana grada Kaštela i naših najmlađih stanovnika zbog brže I kvalitetnije izgradnje objekata kao što su vrtići, škole i zdravstvene ustanove koje su nužno potrebne našem gradu.

Također, kada bi se ubrzala procedura ishodovanja odgovarajućih dozvola i stavljanja u pogon vrtića sasvim sigurno bi bilo puno više investitora spremnih investirati u vrtiće što bi doprinijelo otvaranju novih radnih mjesta, a prije svega bi se pomoglo obiteljima da se više ne moraju brinuti o tome hoće li slijedeće godine bit mjesta u vrtiću za njihovo dijete…

POSLJEDNJE DODANO: