VREMENSKA PROGNOZA

Dolaze nam sunčaniji dani, ali i dalje nestabilni

Slijede većinom sunčaniji dani od utorka, ali i dalje nestabilni pa će svakodnevno barem ponegdje biti pljuskova i grmljavine, vjerojatno najmanje u petak.

U srijedu će na istoku Hrvatske prevladavati sunčano. Uglavnom prema kraju dana uz jači razvoj oblaka može biti mjestimične kiše, pa i u obliku lokalnih pljuskova, poglavito na zapadu Slavonije. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak i zapadnjak, popodne sjeverozapadnjak, uz najvišu temperaturu od 23 do 26 °C.

U središnjoj Hrvatskoj između 22 i 24 °C, a ujutro od 12 do 14 °C. Usto, većinom sunčano, no valja računati na povremeno više oblaka te ponegdje i na kišu, osobito popodne kad će biti i pljuskova s grmljavinom te će jugozapadni vjetar mjestimice okrenuti na sjeverozapadni. 

U drugom dijelu dana ponekog pljuska može biti i u Istri, oko Rijeke te u dijelu Gorske Hrvatske, gdje je ujutro ponegdje moguća kratkotrajna magla. Uz jugozapadnjak će najviša temperatura zraka biti između 17 i 20 °C u Lici i Gorskom kotaru te od 21 do 24 °C na sjevernom Jadranu.

Ponegdje je malo kiše moguće u noći i ujutro u unutrašnjosti Dalmacije te na srednjem Jadranu, a popodne su uglavnom u zaobalju mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren jugozapadni i zapadni, ponegdje sjeverozapadni.

Podjednak vjetar i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje je također moguća mjestimična kiša, odnosno lokalni neverini, pri čemu će najviša temperatura zraka biti između 23 i 25 °C.

U nastavku tjedna na kopnu podjednako toplo te uglavnom sunčano, no i dalje uz lokalno kratkotrajnu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, većinom popodne.

Na Jadranu pretežno sunčano, no kao i na kopnu, ne posve stabilno pa mjestimice treba računati na prolaznu kišu i neverine, ponajprije na sjevernom dijelu, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

POSLJEDNJE DODANO: