27 PRIPADNIKA

Dodjela crvenih beretki: Mladi Pauci položili prisegu na 33. godišnjicu brigade

33. godišnjica osnutka IV. gardijske brigade obilježena je u vojarni “Sv. Križ” na Dračevcu, ceremonijom kojoj su prisustvovali visoki državni dužnosnici i vojni zapovjednici.

Predsjednik Zoran Milanović, potpredsjednik Sabora Ante Sanader, ministar branitelja Tomislav Medved, general Damir Krstičević te župani Blaženko Boban i Marko Jelić, zajedno sa zamjenikom splitskog gradonačelnika Bojanom Ivoševićem, bili su među uzvanicima koji su se odazvali svečanosti.

U sklopu obilježavanja, održana je i svečana dodjela crvenih beretki mladim Paucima, simbolizirajući hrabrost, čast i domoljublje. Beretke su uručili visoki dužnosnici kao što su predsjednik Milanović, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Tihomir Kundid, zapovjednik Gardijske motorizirane brigade Mirko Stošić, umirovljeni general Mirko Šundov, zapovjednik 3. mehanizirane bojne “Pauci” pukovnik Ivica Armanda, te predstavnici Udruge veterana IV. gardijske brigade, Borislav Lapenda i Mirko Ivančić.

Nakon ceremonije dodjele beretki, 27 novih pripadnika prisezalo je da će svojom hrabrošću, čašću i poštenjem čuvati ugled imena koje su stvorili njihovi prethodnici u Domovinskom ratu. Ivica Armanda, zapovjednik 3. mehanizirane bojne “Pauci”, čestitao im je u prigodnom govoru.

Vaša predanost, rad i vjernost ovoj postrojbi doveli su vas do crvene beretke – simbola hrabrosti, časti i ljubavi prema domovini. Dok se danas mladi suočavaju s mnogim mogućnostima, kao što su odlazak u inozemstvo ili zapošljavanje u privatnom sektoru radi lakšeg rješavanja egzistencijalnih pitanja, vi ste odabrali put vojničkog života, za što vam izražavam zahvalnost. Mnogi od vas su djeca hrvatskih branitelja, što sigurno ima utjecaja na vašu odluku da se pridružite hrvatskoj vojsci. – poručio je Armanda.

    POSLJEDNJE DODANO: