SRAMOTA

Divljaštvo u Crkvi sv. Lovre: “Na oltaru su gradelavali, a ispred njega spremali peku”


Nepoznati počinitelji upali su u Crkvu sv. Lovre na Ostrogu, koja se nalazi na padinama Kozjaka nedaleko od Kaštel Lukšića, te su roštiljali na misnom oltaru, a ispred njega su pripremali peku, javlja Portal grada Kaštela. Njihov čitatelj koji je snimio opožareni oltar kazao je kako je šokiran prizorom koji je zatekao kada se pojavio na spomenutoj lokaciji.

-Ovako nešto ni barbarima ne bi palo na pamet – na oltaru gradelavati, a ispred njega spremati peku. Ključeve crkvice u kojoj se već stoljećima služe mise, imaju samo članovi Udruge sv. Lovre od Ostroga, koji bi se trebali baviti zaštitom ovog povijesnog hrvatskog i crkvenog lokaliteta, kazao je.

Kako je ispričao, često šeta na potezu gdje se nalazi crkva i u nju nema običaj zavirivati jer su njena vrata zatvorena, no to nije bio slučaj kada se tamo zatekao u nedjelju.

-Kao vjerniku crkva mi je svetinja i neshvatljivo mi je da netko može učiniti nešto ovako doslovno nečuveno! I dok su Veliki tjedan i najveći kršćanski blagdan Uskrs pred vratima, pitam se boje li se Boga ovi ljudi kad ovako obeščašćuju naše najveće svetinje, kazao je za Portal grada Kaštela i pozvao odgovorne da pronađu krivce.

POSLJEDNJE DODANO: