MODRIMA DUPLA KRUNA

Dinamo suvereno do 17. trofeja u Kupu Hrvatske

Dinamo je po 17. put osvojio Kup Hrvatske, može se pohvaliti duplom krunom nakon turbulentne sezone, što je definitivno pljuska Rijeci i Hajduku. U uzvratnoj utakmici finala na Rujevici Modri su pobijedili Rijeku s 3:1 nakon što je prvi susret u Maksimiru završen bez golova.

Dinamo je poveo kad je ofenziva Rijeke počela kopnjeti, u 28. minuti Petković je proigrao Hoxhu, a ovaj produžio za Petra Sučića, koji s desne strane i desetak metara pogađa u suprotni kut Zlomislića. Taj je pogodak ohladio domaćine, a tek onaj u 42. minuti? Zaledio ih potpuno. Martin Baturina je ostavljen sam na 20-ak metara, previše da se ne bi lijepo namjestio i poslao bombu u donji lijevi kut, neuhvatljivo za Zlomislića.

U nastavku je u oba tabora prevladala nervoza, svi su bili ljuti na suca Jakova Titlića, a Dinamo je lako održavao prednost. U 82. minuti Petković je maestralno pronašao Marka Bulata u srcu šesnaesterca za 0:3. Pred kraj, u drugoj minuti sudačke nadoknade Toni Fruk je iz slobodnog udarca s 20-ak metara prebacio živi zid i krasno pogodio za 1:3.

POSLJEDNJE DODANO: