PUNO POSLA U MAKSIMIRU

Dinamo predstavio Marka Pjacu, Ivanu Leki poslao Marka Bulata i Boška Šutala

Aktualni hrvatski prvak Dinamo je vrlo aktivan u prijelaznom roku, kako po pitanju dolazaka, tako i odlazaka. U Maksimiru su u ponedjeljak predstavili Marka Pjacu, igrača kojega su 2016. godine prodali u Juventus za više od 20 milijuna eura. Nažalost, Pjacinu karijeru su sputale ozljede, a da je još uvijek igrač za visoke domete potvrdio je prošle sezone u dresu Rijeke. Igrao je toliko dobro da ga je Zlatko Dalić vodio na Europsko prvenstvo, no nije mu pružio priliku igrati.

Dinamo je još ranije doveo Španjolca Raula Torrentea, koji je po vokaciji stoper, te vratara Ivana Filipovića iz francuskog Parisa.

Što se odlazaka tiče, Marko Bulat je posuđen Standardu iz Liegea, kamo će i Boško Šutalo, no s njim je ugovor raskinut. Standardov trener je Ivan Leko. Zanimljivo je da je Šutalo plaćen četiri milijuna eura kad je doveden iz Atalante i to je druga najveća odšteta u klupskoj povijesti. Prvi je još uvijek Marko Rog kad je iz RNK Split preselio na Maksimir za pet milijuna eura. Ugovor je istekao Josipu Drmiću, a posudbe Gabrijelu Vidoviću i Takuru Kaneku. U Maksimiru više nema ni Tibora Halilovića.

Ovo je popis igrača koje je Sergej Jakirović poveo na pripreme u Austriju: Nevistić, Filipović, Zagorac, Raić, Pierre Gabriel, Ristovski, Theophile, Bernauer, Torrente, Perić, Ogiwara, Perković, Mišić, Ademi, Sučić, Rog, Baturina, Vrbančić, Špikić, Kačavenda, Pjaca, Hoxha, Petković, Kulenović, Brodić, Mikić, Jakirović, Zebić, Pavić, Horvat.

POSLJEDNJE DODANO: