JOŠ JEDAN PORAZ

Dinamo Alkaru očitao lekciju i došao do stotine poena!

Pretposljednje je kolo košarkaškog prvenstva u Sinj dovelo ekipu Dinama koja je zasluženo slavila pored mlitavog i bezidejnog Alkara. Teško se bilo odlučiti koji segment domaće igre je bio lošiji…

Nakon dobrih uvodnih par minuta, Alkar kao da je otišao na godišnji odmor. Sreća da se i gosti nisu previše razmahali, premda su imali plus naposljetku (18-19), ali muka je po Sinjane konture dobivala tek u drugoj četvrtini.

Teško mučenje u napadu posljedično je imalo nerezonske šuteve i lopte bačene u vjetar, a kad krenu napadačke frustracije, onda ni obrana nije na nivou. I bilo je tako cijeli drugi dio, beskrvno s jedne i uraganski s druge strane. Dovoljno tome svjedoči da su Sinjani prve koševe u drugom periodu zabili tek nakon četiri minute igre.

Ništa nova ni u nastavku. Alkar nije mogao povezati konce igre, a naprosto je neumoljiv bio Majić koji je u kratkom roku u toj trećoj četvrtini naredao čak šest trica, u kojem god da je uglu dobio loptu. Sve ono što je napravljeno zapravo se svelo na pojedinačne krecije koje su, dakako, bile kratkog daha. Poraz je stoga bio neminovan po Sinjane.

Alkar – Dinamo Zagreb 79-100 (18-19, 12-28, 28-28, 21-25)

Alkar: Brocić 24, Anderson 16, Pavela 2, Nazor, Matulina, Boban, Marčinković, Gurley 12, Domazet, Tomašević 12, Vučić 2, Jukić 11.

Dinamo Zagreb: Rukavina 2, Nakić-Vojnović 13, Majić 32, Pavlić 3, Mikšić 11, Novačić 4, Brzoja 16, Vrgoč 7, Vučić 3, Kraljević 4, Dugandžić 5.

POSLJEDNJE DODANO: