OZBILJAN PROPUST

Dijete od godinu i pol samo se udaljilo iz dubrovačkog vrtića

Dijete staro godinu i pol, nepažnjom odgojiteljica u utorak je izašlo iz vrtića “Čiopa” u Solitudu, neslužbeno doznaje Dubrovnik Insider.

Nasreću, na dijete je naišao jedan roditelj koji ga je vratio u vrtić. Ravnateljica vrtića Franica Lasić objasnila je što se dogodilo:

-Događaj koji navodite dogodio se u Dječjem vrtiću Čiopa. Prema informacijama dobivenim od odgojiteljica, prilikom izlaska djece iz odgojne skupine i prelaska u dvoranu, dijete je izašlo kroz vrata koja su nepažnjom ostala otvorena.

Roditelj koji se u tom trenutku zatekao ispred Vrtića pozvao je odgojiteljicu koja je preuzela dijete ispred ulaznih vrata. O događaju su obaviješteni stručni suradnici, ravnateljica i roditelji.

Nakon saznanja o izlasku djeteta ispred Dječjeg vrtića Čiopa stručni suradnici i ravnateljica sazvali su hitan sastanak sa svim odgojiteljima koji su u trenutku događaja bili na smjeni. Ispitane su sve okolnosti kriznog događaja te je primijenjen Protokol postupanja u kriznim situacijama.

Budući da se dogodio vrlo ozbiljan propust vezan za sigurnost djece preispitani su svi koraci djelovanja u ovoj kriznoj situaciji i provode se dodatne sigurnosne mjere na ulaznim vratima Vrtića te će se ponoviti radionice za odgojitelje o preventiranju i postupanju u kriznim situacijama. Zbog ovog propusta tijekom odgojno obrazovnog rada odgojiteljicama je izrečena disciplinska mjera sukladno članku 120. Pravilnika o radu Dječjih vrtića Dubrovnik, kazala je ravnateljica.

POSLJEDNJE DODANO: