Raspisan natječaj za izvođača radova na novom pješačkom mostu preko Foše u Trogiru

Objavljen je natječaj za izvođača radova na izgradnji novog pješačkog mosta preko Foše. Natječaj je otvoren 20 dana od raspisivanja, a po završetku postupka i s istekom roka žalbe, izabrani izvođač uvest će se posao s rokom izvođenja radova od 6 mjeseci. Natječaj se može pronaći na službenim stranicama Grada Trogira. 

Trogir će tako iduću turističku sezonu dočekati s još jednim novim mostom, nakon što je prošle godine rekonstruiran stari čiovski, a prije 5 godina otvoren i novi čiovski most. Most preko Foše, iako relativno nova komunikacija između jezgre i kopnenog dijela grada, jako brzo postao je važan za brojne Trogirane koji gravitiraju jezgri, ali i za turiste. 

Postojeći drveni most preko Foše zbog konstrukcijskih oštećenja morao je nužno biti zatvoren odmah nakon što je napravljen statički pregled. U međuvremenu je proveden javni projektni natječaj za idejno arhitektonsko rješenje pod vodstvom Društva arhitekata Split, na kojem je kao najbolji rad izabran onaj autora Luke Cvitana i Antonije Vuletić (Prostorne taktike d.o.o.) u srpnju prošle godine, za koji je žiri ocijenio kako je njihovo rješenje „uspješno nadišlo ulogu utilitarne konstrukcije za prelaženje morskog kanala te potpuno ispoštovalo jedan od ključnih uvjeta natječaja da most ne bude ni imitacija ni pseudostil, već pomak naprijed“.

Radi se o projektu procijenjene vrijednosti 520.000 eura + PDV. Trebalo nam je duže nego što smo inicijalno planirali da prvenstveno zbog žalbenih postupaka, te da u suradnji s partnerima provedemo nužne procedure. Sada pokrećemo natječaj potpuno spremni i kao i svi Trogirani jedva čekamo realizaciju. Ovaj most od posebne je važnosti i vidljivosti, naslonjen na UNESCO-m zaštićenu gradsku jezgru te je u samo 15-ak godina stekao veliku funkcionalnu i sentimentalnu vrijednost. Od izvođača ćemo zahtijevati maksimalno poštivanje ugovorenih rokova – istaknuo je gradonačelnik Ante Bilić.

POSLJEDNJE DODANO: