USKORO ODLUKA

Đerek nije bilo, a splitske interese branila je Nuić Prka – uskoro odluka o valjanosti suspenzije pročelnice

Suspenzija Maje Đerek s mjesta gradske pročelnice za imovinu u Banovini bila je tema još jednog ročišta u zgradi splitsko-dalmatinske županije, posljednjeg ročišta na kojem je završnu riječ izrekla tek gradska predstavnica Kristina Nuić Prka jer je Đerek ranije već najavila da će ovo zasjedanje propustititi jer smatra kako je Službenički sud pod potpunom kontrolom HDZ-a.

Grad Split već 9 mjeseci, od početka postupka nije dokazao niti jednu tvrdnju zbog koje sam suspendirana. Ovakvim odugovlačenjem postupka, ponovnim zakazivanjem ročišta i nezakonitim prebacivanjem tereta dokazivanja na mene kao službenicu, Službenički sud zaštitio je Grad Split i omogućio je izmjenu ustrojstva kojom je ukinuto moje radno mjesto, što je od početka i bio cilj. Štoviše, od početka sam predlagala da se sasluša i gradonačelnik Puljak, no Sud me je hladno odbio – među ostalim je rekla suspendirana pročelnica.

Prekoračenje ovlasti bio je službeno naveden razlog smjene aktualnog poteštata Ivice Puljka, ali neslužbeno se govorilo o drugim razlozima, poput onog da je svemu kumovala odluka o dodjeli kadrovskih stanova.

– Ti posljednji medijski istupi službenice o radu Službeničkog suda, upravo isto ponašanje i postupanje službenica je imala i prema svojim nadređenima, i to se smatra nedopustivim. Slijedom svega navedenog predlaže se zaključiti postupak te usvojiti u cijelosti zahtjev podnositelja – rekla je na ročištu i Nuić Prka.

Uskoro slijedi i odluka u ovom slučaju.

POSLJEDNJE DODANO: