HAJDUK - OSIJEK 1:2

Peti poraz Bijelih u nizu, to se ne pamti 44 godine!

90+8 – Gotova je utakmica, Hajduk je doživio peti poraz u nizu.

90+7 – Još jedna gužva u šesnaestercu Osijeka, prilika za Kalinića, ali promašio je loptu u padu.

90+6 – Ušli su Gržan i Almasi, izašli Mierez i Guedes.

90+3 – Osijek je tražio jedanaesterac zbog igranja rukom Uremovića nakon šuta Miereza. Sudac Jović je sam otišao pregledati i odlučio da nije jedanaesterac.

90 – Što je sada obranio Kolić! Najprije udarac glavom Pukštasa u suprotni kut, pa Kalinićev šut sa četiri metra, praktički s travnjaka, a lopta je svejedno išla prema gol gdje ju je dočekao Jurišić i ispucao daleko.

85 – Sahiti je pucao iskosa s lijeve strane, gađao u suprotni kut i nije pogodio.

84 – Izašao je Pušić, ušao Omerović.

82 – Požutio je Cokaj zbog faula na Sahitiju.

80 – Žuti karton za Kalinića, a Ivanković je izvadio Odjidju-Ofoea i poslao na teren Dajakua.

78 – Kalinić je pogodio vratnicu, lopta je umjesto u gol otišla u naručje vratara Kolića.

74 – Uremović je morao izjednačiti, nakon kornera Brekala loptu je na drugu vratnicu prebacio Prpić, a Uremović s nekoliko metara poslao loptu pored gola.

71 – Prve promjene kod Osijeka, izašli su Bukvić i Matković, a ušli Cokaj i Jugović. Žuti karton je nešto prije toga dobio Mkrčjan zbog starta na Kaliniću.

66 – Malo je nedostajalo da Hajduk izjednači. Kalinić je proigrao Perišića, koji je u petercu tražio Sahitija, ali vratar Kolić je taman toliko dirao loptu da je ona prošla iza leđa Sahitiju, koji je uklizavao.

63 – Ušli su Perišić, Kalik i N. Kalinić, a izašli su Kleinheisler, Krovinović i Trajkovski.

62 – Mat pozicija za Bukvića. Mierez je prebacio loptu glavom u prazan prostor, Bukvić je izašao sam na Buljana, a vratar Bijelih vršcima prstiju dirao loptu i spasio pogodak.

56 – Sahiti je požutio zbog prigovora.

55 – Sahiti je ušao umjesto Hrgovića, koji se ozlijedio. Diallo nije na klupi, iako je u zapisniku.

42 – 1:2!!! MIEREZ!!! Poklon gol Hajduka. U nekoliko navrata su mogli izbaciti loptu iz 16 metara, ali valjda su umislili da su Barcelona, pa će oni dodavanjima izaći iz opasnosti. Krovinović si je dao predug for, blokiran je, a lopta se odbila Mierezu na zicer i Argentinac to nije mogao promašiti.

28 – 1:1!!! TRAJKOVSKI!!! Kakav solo prodor Brekala po desnoj strani. Od aut-linije sa 40-ak metara od gola, otresao se čuvara, ušao u 16 metara do gol-aut crte i onda pogodio Trajkovskog u glavu na suprotnoj vratnici. Makedonac se samo naklonio za jedan od lakših golova u karijeri.

19 – 0:1!!! MATKOVIĆ!!! Jurišića nitko nije popratio u slalomu do 16-erca s lijeve strane, njegov udarac je blokiran, a lopta se odbila Matkoviću, koji je iskosa pogodio u suprotni kut nemoćnog Buljana.

17 – Prva prilika. Duga lopta za Trajkovskog koji je utekao Duarteu i šutirao snažno iskosa s desne strane u dobro postavljenog vratara Kolića.

15 – Ništa se bitno nije dogodilo, tek neke poluprilike s obje strane.

0 – Promjena u Hajduku prije nego što je utakmica počela. Moufi je osjetio probleme na zagrijavanju i ne može nastupiti. Igrat će Odjijdja-Ofoe, što će reći da će desnog beka igrati Sigur, a Belgijanac će u vezni red.

Novi/privremeni trener Hajduka Jure Ivanković u odsustvu Ivana Lučića (operacija) i Lovre Kalinića (ozljeda) mjesto vratara povjerio je Borni Buljanu, jednom od junaka prolaska juniora Hajduka do finala Lige prvaka mladih prošlog proljeća. Buljan je 5. travnja proslavio 20. rođendan i ovo će mu biti debi na golu Hajduka.

HAJDUK: Buljan, Moufi, Uremović, Prpić, Hrgović, Sigur, Kleinheisler, Pukštas, Krovinović, Brekalo, Trajkovski.

OSIJEK: Kolić, Duarte, Bralić, Mkrčjan, Guedes, Nejašmić, Pušić, Jurišić, Bukvić, Mierez, Matković.

POSLJEDNJE DODANO: